Acasa Foto FOTO: Hyundai Tucson revine pe piata si va inlocui ix35

FOTO: Hyundai Tucson revine pe piata si va inlocui ix35

de Adrian Mitrea

Hyundai Tucson (sursa - Hyundai)

Noul Hyundai Tucson revine pe piata cu ocazia Salonului Auto de la Geneva (5-15 martie), el fiind modelul care va inlocui ix35 in acest an. Asadar, dupa o absenta de sase ani, modelul Tucson revine in showroom-uri. Masina va avea motorizari cu puteri cuprinse intre 115 CP si 184 CP.

Modelul este construit pe o platforma noua si beneficiaza de un portbagaj de 513 litri. Hyundai Tucson concureaza cu modele precum Nissan Qashqai si Volkswagen Tiguan.

Printre dotarile oferite de Tucson se numara scaunele fata incalzite si ventilate, cu o parte orizontala mai lunga pentru un suport imbunatatit. Pentru un confort sporit, noul model dispune de portbagaj cu deschidere automata (in momentul in care detecteaza apropierea cheii de acces) si sistem inteligent de asistenta la parcare cu functie de detectare a spatiului disponibil pentru parcare.

Noul sistem de navigatie este de trei ori mai rapid in comparatie cu cel din generatia anterioara, care echipa modelele Hyundai, fiind insotit de un abonament gratuit pentru sapte ani la serviciile TomTom LIVE.

Noul model include dotari in materie de siguranta precum sistem de franare automata de urgenta, care actioneaza automat frana in momentul in care detecteaza apropierea periculoasa a unei persoane sau a unui vehicul din fata. In plus, sistemul de asistenta la mentinerea benzii de rulare corecteaza proactiv pozitia volanului pentru a mentine vehiculul pe mijlocul benzii sale de rulare, in timp ce sistemul de avertizare pentru traficul din spate utilizeaza un senzor cu actiune 180 de grade, avertizand conducatorul auto de apropierea vehiculelor din spate.

Hyundai Tucson beneficiaza si de sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, care urmareste traficul din jurul masinii. Masina are si functie de detectare a limitei legale de viteza, care monitorizeaza panourile si semnele de circulatie, amintind conducatorului auto viteza maxima cu care poate rula pe un anumit sector de drum. Sistemul de capota activa retrage capota vehiculului in cazul unui impact frontal cu un pieton sau un biciclist, pentru a amortiza impactul.

Gama de motorizari include doua motoare pe benzina, de 135 CP (1,6 litri GDI) si de 176 CP (1,6 litri T-GDI). Gama diesel este compusa din trei motorizari: 115 CP (1,7 litri), 136 CP (2 litri) si 184 CP (2 litri).

Noul motor turbo 1.6 T-GDI de 176 CP este asociat unei transmisii cu dublu ambreiaj in sapte trepte (7DCT) sau unei cutii de viteze manuale in sase trepte. Toate motorizarile sunt Euro 6.

Modele Tucson destinate pietei din Europa vor fi produse in uzina Hyundai din Cehia, iar comercializarea pe piata va demara in a doua parte a acestui an.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2015

Hyundai Tucson (sursa - Hyundai)Hyundai Tucson (sursa - Hyundai)

Lasa un comentariu