Acasa Foto VIDEO, FOTO: Noua Acura NSX, premiera mondiala la Detroit

VIDEO, FOTO: Noua Acura NSX, premiera mondiala la Detroit

de Adrian Mitrea

Acura NSX (sursa - Honda)

Honda expune la Salonul Auto de la Detroit (12-25 ianuarie) noua generatie a masinii sport Acura NSX, cunoscuta si sub numele Honda NSX pentru piata americana. Masina beneficiaza de motor V6 pe benzina amplasat central, cuplat la o cutie de viteze cu dublu ambreiaj si noua trepte.

Honda spune ca motorul are cilindri dispusi in V la un unghi de 75 de grade. Honda NSX are 4.470 mm lungime, 1.940 mm latime, 1.215 mm inaltime, ampatament de 2.630 mm, ecartament fata de 1.655 mm si ecartament spate de 1.615 mm. Cu alte cuvinte, Honda NSX este compacta, lata, joasa si partea din fata este putin mai lata decat cea din spate.

Motorul V6 are intre el si cutia de viteze un motor electric, facut sandwich, care ajuta la accelerare, franare si schimbarea treptelor de viteza. Propulsorul pe benzina si cel electric care il ajuta trimit puterea rotilor din spate.

Pentru rotile din fata exista cate un motor electric, pentru a contribui la cresterea performantelor dinamice, prin accelerarea si franarea selectiva a rotilor fata, in functie de viraj. Sistemul se numeste Sport Hybrid Super-Handling All Wheel Drive.

Soferul poate alege intre modurile de condus Quiet, Sport, Sport+ si Track. Pentru plecarile de pe loc exista o functie Launch, care activeaza la putere maxima motorul pe benzina si cele trei motoare electrice. Honda nu a comunicat, deocamdata, cifre privind timpul necesar accelerarii pana la 100 km/h, viteza maxima sau consum de carburant/energie.

Caroseria este facuta dintr-un cadru din aluminiu, intarit cu oteluri inalt aliate, iar podeaua masinii este din fibra de carbon. Astfel se formeaza un tot unitar cu o rigiditate torsionala foarte mare, noteaza producatorul auto japonez.

Masina vine cu anvelope Continental ContiSportContact 245/35Z R19 (fata) si 295/30Z R20 (spate). Franele beneficiaza de etrieri monobloc cu sase pistonase pe fata si etrieri cu patru pistonase pe spate, discurile fiind ceramice.

Initial Honda a lansat masina sport NSX in 1990 si a tinut-o in productie pana in 2005.

Citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Detroit 2015

Lasa un comentariu