Acasa Romania Motorul Volkswagen 1.2 TDI aduce in service 1.157 Polo si 46 Ibiza vandute in Romania

Motorul Volkswagen 1.2 TDI aduce in service 1.157 Polo si 46 Ibiza vandute in Romania

de Adrian Mitrea

Volkswagen Polo (sursa - Volkswagen)

Volkswagen si Seat au anuntat ca recheama in service 1.157 unitati Polo, respectiv 46 masini Ibiza, toate echipate cu motor 1.2 TDI de 55 kW/75 CP, din cauza faptului ca vibratiile pot deteriora filtrul de combustibil. Producatorii auto au decis sa inlocuiasca aceste filtre printr-o actiune de recall.

Descrierea defectului, asa cum este ea prezentata de fabricanti, arata cam asa: „In cazul autoturismelor afectate, vibratiile produse de autoturism pot fi transmise catre capacul filtrului de carburant din cauza variatiilor de presiune din conductele de carburant si ale vibratiilor rezultate din functionarea motorului. Acest fapt poate duce la fisurarea capacului filtrului de carburant, in zona racordului de alimentare”.

Actiunea de rechemare presupune verificare si, daca este necesar, inlocuirea filtrului de carburant diesel. Operatia dureaza aproximativ 30 de minute.

Modelele Polo vizate sunt tip 6R, adica generatia a cincea, iar in cazul Ibiza este vorba despre masinile tip 6J, adica generatia a patra.

Costul reparatiei este suportat de producator, astfel incat pentru client reparatia este gratuita, la fel ca in orice alta campanie de rechemare in service.

Printre marcile care au mai facut rechemari in service in acest an, in Romania, se numara Yamaha, Mercedes-Benz, Opel, Hyundai, Renault, Land Rover, Mitsubishi, Jaguar, Dacia, Toyota, Hyundai, Honda si Nissan.

Seat Ibiza (sursa - Seat)

Lasa un comentariu