Acasa Piata Auto Toyota recheama peste 1,7 milioane de masini pe plan mondial

Toyota recheama peste 1,7 milioane de masini pe plan mondial

de Vlad Barza

Lexus GS (sursa - Toyota Motors)

Toyota a anuntat ca recheama pe plan mondial 1,75 milioane de masini, din cauza unor posibile probleme la frane, informeaza Bloomberg. Toyota a fost in prim-plan in 2009 si 2010 cand a rechemat peste 12 milioane de vehicule si a fost intens criticata in SUA. Recall-ul de acum este al patrulea cu peste un milion de masini anuntat in 2014 de producatorul japonez.


Printre cele zece modele incluse in recall se numara compacta Toyota Auris, dar si modelele IS, GS si LS de la Lexus. Compania spune ca nu au fost accidente, incendii sau raniri legate de posibila problema.

Cele mai multe modele, peste 800.000 sunt din SUA si Japonia (Crown Majesta, Noah si Voxy), iar in service va fi inlocuita o garnitura de cauciuc de la sistemul de franare, garnitura care daca s-ar rupe, ar cauza scurgeri. La alte loturi de masini vor fi inlocuite conducte de combustibil, iar la altele vor fi schimbate unitatile de control al emisiilor.

Toyota a fost afectata si de marele recall al airbag-urilor cauzat de erori de fabricatie la componentierul japonez Takata, iar in aprilie compania anunta un recall global de peste sase milioane de masini. In februarie Toyota anunta cea mai mare rechemare pentru masini hibride: 1.9 milioane de vehicule Prius.

General Motors a fost compania auto prezenta cel mai mult in centrul atentiei anul acesta, rechemand in total peste 30 de milioane de masini.

Lasa un comentariu