Acasa BMW BMW recheama in service 277 unitati Seria 3 E46 din Romania, din cauza airbag-urilor

BMW recheama in service 277 unitati Seria 3 E46 din Romania, din cauza airbag-urilor

de Adrian Mitrea

BMW Seria 3 E46 (sursa - BMW)

BMW recheama in service un total de 277 masini BMW Seria 3, modelul E46, produs intre anii 1999 (luna mai) si 2006 (luna august), din cauza unor posibile probleme cu airbag-ului pasagerului dreapta-fata. Aceasta rechemare in service include 1,6 milioane de masini la nivel mondial si este generata de compania japoneza Takata, unul dintre furnizorii de airbag-uri al BMW.

„Din cauza unor influente pe termen lung in zonele cu un nivel ridicat de umiditate a aerului, umiditatea ajunge in carcasa generatorului de gaz a airbag-ului frontal pasager. In aceasta situatie, daca airbag-ul frontal pasager este activat, poata sa apara cresterea presiunii interne. In cel mai rau caz, generatorul de gaz al airbag-ului frontal pasager se poate deteriora”, a anuntat BMW.

Rechemarea in service presupune inlocuirea airbag-ului frontal pentru pasagerul din dreapta si dureaza o ora.

La fel ca si in cazul altor operatiuni de recall, costurile pentru reparatii sunt suportate de fabricant.

Acest recall pentru cele 277 unitati Seria 3 din tara face parte dintr-o campanie mai ampla, care vizeaza 1,6 milioane unitati la nivel mondial si care a fost generata de furnizorul japonez de airbag-uri Takata. Rechemarea in service globala a fost anuntata de BMW in data de 16 iulie 2014, iar de curand au fost facute publice si informatiile pentru piata romaneasca.

Printre marcile care au mai facut rechemari in service in acest an, in Romania, se numara Yamaha, Audi, Renault, Land Rover, Mitsubishi, Jaguar, Dacia, Toyota, Hyundai, Honda, Nissan si Mercedes-Benz.

Lasa un comentariu