Acasa Honda Honda si Nissan recheama in total 2,8 milioane de masini, pentru posibile probleme la airbag-uri

Honda si Nissan recheama in total 2,8 milioane de masini, pentru posibile probleme la airbag-uri

de Vlad Barza

(sursa - Toyota)

Honda va rechema in service doua milioane de masini, iar Nissan, peste 750.000, din cauza unor posibile probleme la airbag-uri produse de compania Takata. Anul trecut au fost primele rechemari din cauza airbag-urilor cu probleme, iar totalul masinilor japoneze verificate pentru aceasta problema ajunge la 7 milioane.

La unele dintre masini ar putea exista defectiuni la sistemul care permite umflarea airbag-ului, astfel ca in situatii-limita este posibil ca airbag-ul sa nu se declanseze cum trebuie.

Honda va rechema doua milioane de masini produse intre 2000 si 2005, jumatate fiind din SUA si o treime, din Japonia. Nissan a anuntat ca recheama 755.000 de masini, iar Toyota anunta la inceput de iunie ca verifica 655.000 de automobile pentru aceleasi probleme.

Airbag-urile cu probleme au fost produse de Takata Corporation, unul dintre cei mai mari furnizori de componente din industria auto, cu un numar de 35.000 de angajati pe plan mondial si operatiuni de productie si in tara noastra.

Totul a inceput in aprilie 2013 cand cei mai mari patru constructori auto japonezi anuntau ca recheama in total, pe plan mondial, 3,39 milioane de autovehicule din cauza unor airbag-uri furnizate de Takata, Cu rechemarea anuntata de Toyota si cu cele comunicate acum de Honda si Nissan, numarul masinilor rechemate pentru airbag-urile Takata ajunge la 7 milioane.

Lasa un comentariu