Acasa Land Rover Land Rover recheama in service Evoque, Freelander, Discovery, Defender, Range Rover si Range Rover Sport

Land Rover recheama in service Evoque, Freelander, Discovery, Defender, Range Rover si Range Rover Sport

de Adrian Mitrea

Grila Land Rover (sursa - Land Rover)

Land Rover a anuntat o ampla campanie de rechemare in service pentru toata gama de modele, cele mai noi fiind SUV-urile Evoque, iar cele mai vechi sunt modele Range Rover produse acum mai bine de 10 ani. In total este vorba despre cateva sute de unitati comercializate in Romania, rechemate acum in service, dupa cum urmeaza.

Evoque

Un numar de 199 exemplare (2012-2014) echipate cu motor diesel de 2,2 litri (TD4) este rechemat in service deoarece la conductele de retur ale sistemului de injectie de combustibil s-a identificat o pierdere minora de motorina pe la imbinarea dintre conducta de retur si injector. S-a raportat miros de motorina si, in situatii in care autovehiculul a stationat, s-a gasit motorina sub masina. S-au raportat 25 de cazuri cu aceasta problema si au existat 16 incendii, dar nu au existat accidente sau victime. Durata maxima a interventiei este de putin peste o ora si se face gratuit. Se va verifica etanseitatea garniturii de etansare si se va inlocui daca este cazul.

Freelander 2

Si 29 de Freelander 2 sunt rechemate in service pentru aceeasi problema, fiind vizate masini produse intre anii 2012 si 2014.

24 de modele Freelander mai vechi, produse intre iulie 2000 si ianuarie 2001, sunt rechemate in service pentru ca izolatia cablajului principal, la iesirea din cutia de sigurante, poate intra in contact cu lacasul amortizorului stanga-fata si acest lucru poate conduce la deteriorarea izolatiei. Daca deteriorarea este pronuntata se vor arde sigurantele si vor fi dezafectate urmatoarele circuite: faruri, controlul motorului, ventilatoare radiator racire, pompa combustibil, aprindere, aer conditionat, ABS/HDC, claxon si SRS. Reparatia dureaza putin peste o ora.

Discovery II

In cazul a 18 Discovery II (1998-2002) s-a constatat ca o cursa variabila a levierului franei de stationare. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca surubul de reglaj al cursei sabotilor aluneca si impiedica sabotii de frana sa se aseze corespunzator pe tamburul de frana. Vor fi inlocuite suruburile de reglaj si arcurile de fixare a distantierelor dintre saboti, operatiune care dureaza circa 30 minute.

Defender

Cinci modele Defender (2011-2012) din Romania sunt rechemate in service pentru ca suportii de fixare a centurilor de siguranta s-au desprins ca urmare a ruperii suruburilor de fixare, din cauza ca materialul este prea casant. Se va inlocui ansamblul suportului centurii de siguranta la vehiculele afectate, iar durata maxima a interventiei este de circa 30 minute.

Range Rover II

Trei exemplare Range Rover II (1998-1999) cu motoare V8 pe benzina sunt rechemate pentru ca s-a constatat o uzura prematura a garniturii radiatorului de incalzire a clapetei de acceleratie, ceea ce, in cateva situatii, a condus la scurgeri de antigel. Faptul ca antigelul se poate acumula pe suprafete calde poate conduce la evaporarea accelerata a continutului de apa si la cresterea artificiala a concentratiei de antigel, care, in conditii extreme, este coroziv si inflamabil.

Discovery III si Range Rover Sport (2205-2009)

82 de SUV-uri Discovery III si 43 de Range Rover Sport (cu motoare 2.7 TDV6) sunt rechemare pentru ca se poate acumula ulei de motor in mecanismul de servofrana. Acest lucru poate provoca o reducere progresiva a gradului de servoasistare, care duce la intarirea pedalei de frana si cresterea distantei de franare la aceeasi forta aplicata pedalei. In cazuri extreme uleiul de motor poate trece din servofrana in pompa de frana si acest lucru poate provoca cresterea cursei pedalei. In cazul defectarii atat a garniturii principale, cat si a celei secundare, este pierduta complet frana de serviciu. Se va inlocui conducta de alimentare cu vacuum a servomecanismului de asistare a sistemului de franare, a supapei de sens a pompei de vacuum si a servomecanismului de asistare si/sau a cilindrului principal de frana, daca se observa urme de contaminare cu ulei a acestora. Durata maxima a interventiei este de pana la doua ore.

Au existat 9 incidente, dintre care unul s-a soldat cu un accident minor.

Printre marcile care au mai facut rechemari in service in acest an, in Romania, se numara Yamaha, Dacia, Toyota, Hyundai, Honda, Nissan, Mitsubishi si Mercedes-Benz.

Lasa un comentariu