Acasa Romania Andrei Mistrasca este primul roman care va concura la Pikes Peak, cu un SEAT Ibiza

Andrei Mistrasca este primul roman care va concura la Pikes Peak, cu un SEAT Ibiza

de Adrian Mitrea

SEAT Ibiza Andrei Mitrasca (sursa - 0-100.ro)

Pilotul roman Andrei Mitrasca este primul roman care va concura in competitia americana de viteza in coasta de la Pikes Peak – una dintre cele mai dificile urcari din lume, care a devenit mai cunoscuta publicului din Romania dupa ce in 2011 a participat o Dacia Duster de 850 CP, pilotata de francezul Jean Philippe Dayraut.

Mitrasca va concura cu un Seat Ibiza de 180 CP, la o categorie inferioara celei Unlimited unde a participat modelul Duster in 2011.

Pilotul Andrei Mitrasca este primul roman care participa la aceasta cursa, care va avea loc pe 29 iunie. Masina lui a fost urcata marti, 13 mai, pe vapor, pentru a fi expediata in SUA, iar Andrei va pleca peste o luna.

“Nu mi-am propus neaparat sa castig acolo, mi-am propus sa conduc competitiv si sa obtin un rezultat bun. Este o provocare careia vreau sa-i dau curs de mult timp. (…) Ma uit la filmari on-board ca sa invat cat mai bine traseul si sa-mi fac acomodarea mai usoara”, a spus Andrei, pentru 0-100.ro, in cadrul unui eveniment organizat la dealerii Alto Syncro Seat si Avia Motors Skoda – care il sustin financiar in demersul sau.

Masina are modificari fata de una de serie (roll-cage, motor, suspensii), insa are anvelope de strada, de la Goodyear Dunlop.

Andrei pleaca din Romania absolut singur in aceasta calatorie, dar se bazeaza pe doi prieteni din SUA, amandoi romani, pentru a-l ajuta putin cu logistica (inchiriat sau cumparat masina si platforma pentru transportul SEAT Ibiza din port pana la Pikes Peak si retur).

Mitrasca are mare incredere in masina si spune ca nu va avea un mecanic, ci doar va trece pe la un atelier inainte de cursa pentru a verifica daca totul este in ordine cu masina din punct de vedere al sigurantei, eventualele piese stricate neputand fi reparate sau inlocuite prea usor in SUA, data fiind marca si modelul.

El a avut ideea unui mesaj de sustinere pentru Simona Halep, postat pe plafonul masinii („Go Simona Halep”) si a purtat negocieri cu Guvernul Romaniei pentru a i se permite sa promoveze pe masina brandul turistic al tarii, dupa cum se poate vedea pe capota.

Pikes Peak International Hill Climb este o competitie care are loc in fiecare an pe varful Pikes Peak din Colorado, SUA. Proba are o lungime de 19,99 kilometri, iar diferenta de nivel dintre start si sosire este de 1.439 de metri. Punctul minim al intrecerii se afla la altitudinea de 2.862 metri, iar in total sunt 156 de viraje. Suprafata pe care a avut loc intrecerea este un amestec intre macadam si asfalt, iar conditiile meteo se schimba intre diverse zone ale traseului, putand exista ploaie, ceata si soare orbitor. Competitia face parte din calendarul FIA International Events.

Lasa un comentariu