Acasa Romania Peste 2.800 Toyota din Romania sunt rechemate in service din cauza airbag-ului pentru sofer

Peste 2.800 Toyota din Romania sunt rechemate in service din cauza airbag-ului pentru sofer

de Adrian Mitrea

Toyota RAV4 2009 (sursa - Toyota)

Un total de 2.833 automobile Toyota din Romania, modelele RAV4, Land Cruiser 150 si Hilux, sunt rechemate in service din cauza unor posibile deteriorari ale spirei de la volan, care in cele din urma poate conduce la aprinderea martorului de airbag in bord si la neactivarea acestuia in cazul unui accident.

“In ansamblul coloanei de volan exista o componenta care se numeste spira de volan si care contine conexiunile electrice catre airbag-ul frontal al soferului. In timpul rotirii volanului, in interiorul spirei de volan se poate produce un contact al cablurilor electrice cu carcasa acesteia, ceea ce poate duce la deteriorarea lor. Daca acest lucru se intampla, alimentarea airbag-ului frontal este intrerupta si martorul de airbag se aprinde in tabloul de bord. In aceste conditii, in cazul unui accident, airbag-ul frontal nu se va declansa, astfel putand creste riscul ranirii conducatorului auto”, explica Toyota Romania actiunea de recall.

Potrivit Toyota, in Europa nu au existat incidente si, ca fel ca in cazul altor operatiuni de rechemare in service, repararea masinii se face pe cheltuiala fabricantului.

Inlocuirea spirei de la volan dureaza aproximativ o ora.

Masinile vizate de recall au fost produse intre anii 2005 si 2009. Proprietarilor le-au fost trimise acasa scrisori de rechemare in service.

Printre marcile care au mai facut rechemari in service in acest an, in Romania, se numara Yamaha, Hyundai, Honda, Nissan, Mitsubishi si Mercedes-Benz.

Lasa un comentariu