Acasa Foto TOP 10 masini de serie prezentate la Geneva in 2014

TOP 10 masini de serie prezentate la Geneva in 2014

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz Clasa S Coupe (sursa - salon-auto.ch)

Mercedes-Benz Clasa S Coupe

Clasa S Coupe reprezinta declinarea cu doua portiere a noii nave-amiral Mercedes. Titulatura CL a fost abandonata in incercarea de a repozitiona noul model ca un rival direct pentru cele mai exclusiviste sportive britanice produse de Bentley sau Aston Martin.

Clasa S Coupe este si prima masina din lume care se inspira din miscarile schiorilor si motociclistilor pentru a se inclina cu pana la 2,5 grade spre interiorul unui viraj, si nu spre exteriorul acestuia, asa cum este normal. Un senzor de acceleratie transversala lucreaza in tandem cu camerele video stereo integrate in parbriz si regleaza in timp real setarile amortizoarelor, eliminand practic efectele neplacute ale acceleratiei laterale resimtita de pasageri.

O alta dotare inedita este reprezentata de farurile Full LED ce pot avea cristale Swarovski, 47 pentru fiecare bloc optic.

La debut, Mercedes Clasa S Coupe va fi disponibila intr-o singura varianta, S500, echipata cu un V8 bi-turbo pe benzina de 4,6 litri, ce dezvolta 455 CP si 700 Nm. Propulsia este standard, iar optional se poate comanda tractiune integrala 4MATIC.

Noul Mercedes Clasa S Coupe va fi disponibil la vanzare, inclusiv pe piata din Romania, incepand din a doua parte a acestui an.

Lasa un comentariu