Acasa Foto TOP 10 masini de serie prezentate la Geneva in 2014

TOP 10 masini de serie prezentate la Geneva in 2014

de Adrian Mitrea

Citroen C4 Cactus (salon-auto.ch)

Citroen C4 Cactus

Citroen C4 Cactus soseste in Romania in vara si este primul exponent al gamei abordabile a casei franceze, promovata sub titulatura C-Line. Noua linie va reuni masini simpliste, dar nonconformiste, lipsite de orice fel de artificii scumpe si inutile.

Surprinzator este ca designul neconventional al conceptului omonim din 2013 a fost preluat ad-literam si de modelul de serie, fiind pastrate inclusiv ornamentele inedite Airbumps – bandouri din cauciuc umplute cu capsule de aer elastice, ce imbraca portierele pentru a preveni zgarieturile sau avariile usoare.

Scaunele din fata sunt si ele neobisnuite. C4 Cactus nu este echipat cu locuri frontale 100% individuale, conform standardelor actuale din industrie, acestea fiind unite printr-o sectiune centrala pentru a imita functionalitatea unei sofa.

C4 Cactus este echipat exclusiv cu motorizari de cilindree redusa, doua pe benzina (1.0 VTi/ 82 CP, 1.0 e-THP/110 CP) si doua diesel (e-HDi/90 CP, BlueHDi/100 CP). Cutia manuala poate fi inlocuita gratis cu o transmisie robotizata ETG, in acest caz, schimbatorul de viteze clasic fiind inlocuit de butoane plasate pe consola centrala.

Lasa un comentariu