Acasa Foto TOP 10 masini de serie prezentate la Geneva in 2014

TOP 10 masini de serie prezentate la Geneva in 2014

de Adrian Mitrea

Toyota Aygo, Peugeot 108, Citroen C1 (sursa - 0-100.ro)

Peugeot 108 / Citroen C1 / Toyota Aygo

Citroen, Peugeot si Toyota au lansat o noua generatie a triadei franco-nipone de citadine inrudite. Noile C1, 108 si Aygo aspira la un loc in noua nisa premium a clasei mini.

Din punct de vedere tehnic, cele trei masini sunt identice, singurele diferente fiind la nivel estetic, acolo unde fiecare model vine cu o identitate vizuala proprie. Cel mai interesant este Aygo, care surprinde prin grila sa ce mimeaza aspectul literei X si se intinde pana la oglinzile laterale, invaluind o pereche de faruri fine cu LED-uri pentru luminile de zi (DRL).

Paleta comuna de motorizari se rezuma la doua unitati in trei cilindri pe benzina. Ambele sunt aspirate si difera doar din punct de vedere al cilindreei si puterii maxime de care dispun: 1,0 litri de 68 CP si 1,2 litri de 82 CP. Cel mai mic motor emite 88 g CO2/km.

Volumul portbagajului variaza intre 180 si 750 litri. Masa la gol este printre cele mai bune din segment: doar 840 kg – cu avantaje lesne de intuit in materie de agilitate si eficienta.

In ton cu pretentiile lor haute couture, Peugeot 108 si Citroen C1 vor fi oferite si in declinari cabrio, cu pavilion amovibil din material textil si montanti laterali ficsi.

Noua generatie Citroen C1 (sursa - Citroen)

Lasa un comentariu