Acasa Foto TOP 10 masini de serie prezentate la Geneva in 2014

TOP 10 masini de serie prezentate la Geneva in 2014

de Adrian Mitrea

Jeep Renegade (sursa - salon-auto.ch)

Jeep Renegade

Jeep a starnit, probabil, cele mai aprinse discutii de la standurile marelui Salon elvetian din acest an. In centrul controverselor se afla noul Renegade, primul SUV de oras al constructorului american.

Construit pe o platforma complet noua, impartita cu viitorul Fiat 500X, Renegade surprinde prin contrastul inedit dintre liniile neobisnuit de colturoase ale caroseriei si rotunjimile anumitor detalii, precum blocurile optice sau decupajele geamurilor laterale.

Noul Jeep Renegade are pregatita o gama de motorizari croita pentru o gama larga de gusturi. Aceasta este compusa din trei variante pe benzina si trei diesel. Din program fac parte un turbo MultiAir de 1,4 litri si 140 CP sau 170 CP, o unitate aspirata de 2,4 litri si 184 CP, respectiv dieselurile de 1,6 litri (110 CP sau 120 CP) si 2 litri (140 CP).

Statutul de mezin al gamei Jeep nu echivaleaza cu o diluare a bunelor aptitudini in teren accidentat, tipice brandului care a pus, practic, bazele ideei de SUV, asa cum o stim in ziua de astazi. Jeep ofera pentru Renegade doua sisteme distincte de tractiune integrala: Active Drive (nepermanent, poate trimite 100% din cuplu la fiecare dintre cele doua punti) si Active Drive Low (standard pe modelele Trail Hawk, cu reductor, asistenta la coborarea pantelor si program Selec-Terrain, de optimizare a tractiunii).

Lasa un comentariu