Acasa Foto TOP 10 masini de serie prezentate la Geneva in 2014

TOP 10 masini de serie prezentate la Geneva in 2014

de Adrian Mitrea

Renault Twingo (sursa - salon-auto.ch)

Renault Twingo

Renault Twingo se reinventeaza, adoptand in premiera o configuratie inedita cu motor amplasat in spate si propulsie pe puntea posterioara. Configuratia unica cu cinci portiere este si ea noua, ambele generatii anterioare fiind oferite doar in variante cu trei usi. Debutul comercial va avea loc in a doua parte a anului in curs.

Construit pe o platforma comuna cu viitorul smart ForFour, mezinul constructorului francez este mai scurt cu 10 cm decat predecesorul sau, lungimea masurand 3,59 metri, iar ampatamentul 2,49 m.

Binecunoscutului motor turbo 0.9 TCe (90 CP) in trei cilindri, prezent si pe Clio si Dacia Sandero, i se va alatura o motorizare aspirata SCe complet noua. Aceasta are cilindreea de 999 cmc si este creditata cu o putere maxima de 70 CP si un cuplu de 91 Nm.

Repozitionarea motorului aduce avantaje importante in materie de spatiu si manevrabilitate. Raza de bracaj de 8,65 m este una dintre cele mai reduse din clasa, iar habitaclul este mai spatios decat s-ar putea crede la prima vedere. Renault Twingo promite spatiu pentru cinci pasageri si un portbagaj de 216 litri.

Lasa un comentariu