Acasa Foto TOP 10 masini de serie prezentate la Geneva in 2014

TOP 10 masini de serie prezentate la Geneva in 2014

de Adrian Mitrea

Lamborghini Huracan (sursa - salon-auto.ch)

Lamborghini Huracan

Lamborghini Huracan este noul model entry-level al fabricii de vise din Sant’Agata Bolognese si urmasul actualului Gallardo. Platforma sa va fi folosita si de urmatoarea generatie a lui Audi R8, care va fi lansata in 2015, sasiul fiind realizat din aluminiu, iar caroseria, din CFRP – plastic ranforsat cu fibra de carbon. Primele livrari au loc in toamna.

Inima noului Lamborghini Huracan va fi un V10 cu injectie directa, amplasat central, capabil sa livreze nu mai putin de 610 CP si 560 Nm. Acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza 3,2 secunde, iar viteza maxima este estimata la 325 km/h.

Cutia de viteze manuala va fi abandonata in favoarea unei noi transmisii cu dublu ambreiaj, sapte rapoarte si padele pe coloana de directie, intitulata LDF – Lamborghini Doppia Frizione.

Tractiunea integrala, controlata electronic, si franele ceramice vor fi standard, in timp ce pe lista de optionale se vor regasi suspensii adaptive cu amortizoare magneto-electrice si directie variabila. Un buton de pe volan va permite calibrarea exacta a motorului, cutiei si tractiunii, in trei moduri distincte – Strada, Sport and Corsa.

Lasa un comentariu