Acasa Nissan Nissan aduce in luna mai versiunea restilizata a lui Juke, in iulie vine noul X-Trail

Nissan aduce in luna mai versiunea restilizata a lui Juke, in iulie vine noul X-Trail

de Vlad Barza

Noul Nissan Qashqai a fost prezentat in Romania (sursa - Nissan)

Nissan a prezentat in tara noua generatie a modelului Qashqai, ce va putea fi comandat din Martie, in timp ce in luna Mai vine varianta facelift a lui Juke, a spus directorul de brand al Nissan Romania, Raluca Balan, cu ocazia lansarii lui Qashqai. In Iulie vine noua generatie X-Trail, iar in septembrie un hatachback al carui nume nu a fost comunicat inca. Astfel, 2014 va fi unul dintre cei mai plini ani pentru marca japoneza pe plan intern si nu numai.

Nissan a adus in Romania primul exemplar din noua generatie Qashqai, insa preturile nu au fost stabilite, din moment ce comenzile vor fi deschise peste doua luni, iar masinile ajung la clienti in Martie.

Qashqai este cel mai vandut model Nissan in Romania, cu 40% din vanzari, urmat de Juke si Navara. Nissan a lansat prima generatie a crossover-ului in 2007, iar de atunci s-au vandut pe plan mondial peste doua milioane de unitati. Numele Qashqai vine de la un trib dintr-o zona muntoasa a Iranului. Intra AICI pentru a citi pe larg despre noul Qashqai.

Despre noul Qashqai Raluca Balan spune ca „in termen de pret resimtit de client masina va fi mai scumpa ca pret de lista decat generatia prezenta. Intrebarea este cu cat, iar noi incercam sa o aducem cat mai aproape de nivelul inflatiei la nivel european, adica intre 3 si 4%”.

Ca lansari, in luna Mai ajunge in tara un facelift al Juke, cu schimbari importante la nivelul caroseriei, iar in Iulie apare noua generatie X-Trail, prezentata acum patru luni, la Frankfurt. Si in toamna vine o noutate.

„Ar trebui sa fie in Septembrie, nu pot sa spun inca despre ce e vorba, dar este un produs important (…) Nu va fi SUV, nu va fi crossover, ci un hatchback”, a adaugat brand managerul Nissan Romania.

Qashqai, Note si Juke sunt produse in Marea Britanie, iar X-Trail in Japonia

Nissan are 2,3% cota de piata si, dat fiind ca in acest an sunt reinnoite mai multe modele, e de asteptat sa creasca. Conform datelor APIA, la 11 luni s-au livrat circa 1.550 de autoturisme si utilitare Nissan in Romania.

Masina electrica Leaf nu vine prea curand

Nissan vinde din 2010 pe plan mondial masina electrica Leaf, care a devenit cel mai vandut vehicul electric si a primit numeroase premii. Totusi, masina cu autonomie de 160 km si pret de peste 30.000 Euro nu este cunoscuta la noi.

Raluca Balan spune ca exista trei masini Leaf in tara, dar nu se pune problema lansarii oficiale a modelul in 2014:  „Pentru a aduce Leaf oficial in Romania trebuie o retea capabila sa livreze si sa intretina o astfel de masina. Nu e chiar atat de greu de facut asta: e vorba de training, de echipamente speciale si de delimitarea unui perimetru special necesar pentru montarea si demontarea bateriei”.

Insa obstacolul principal nu e in retea, investitia unui dealer nu trebuie sa fie mare si se poate face, dar partea grava este lipsa infrastructurii de incarcare, spune responsabilul Nissan.

„Ce-i propun eu unui client de masina electrica? Statul ii da un ajutor, dar dupa aceea ce face bietul client, unde isi incarca masina? Acasa, la priza de la Universitate, la cea de la sediul Renault Romania?”, se intreaba Raluca Balan.

Discutia va trebui deschisa mai tarziu, dupa anul 2014.

„Doi vectori lipsesc marcii Nissan in Romania: vehiculul electric si GT-R. La supercar-ul GT-R principala problema este lipsa unui dealer autorizat. Cand un roman vrea GT-R se duce in tara vecina” (Ungaria n. r.), spune brand-managerul Nissan Romania. In Europa de Vest GT-R costa cam 105.000 Euro. Masina are motor V6 de 3,8 litri si dezvolta 549 CP. Cu acest propulsor poate atinge 310 km/h, iar accelerarea de la 0 la 100 km/h se face in 2,7 secunde.

Nissan are 21 de showroom-uri in tara, iar ca numar de service-uri exista 24. Singurul dealer care s-a inchis recent a fost la Miercurea Ciuc, unde piata fiind mica, dealerul vindea cam o masina pe luna.

Se fac insa si investitii. La Suceava dealerul a decis sa construiasca un nou showroom, iar la Ploiesti este in constructie un dealer Dacia Renault si Nissan.

1 comentariu

Frone 17 ianuarie 2014 - 15:39

daca comnezile vor fi luate peste doua luni (martie) cum se pot livra in martie? Eu nu cred ca se mai produc masini pe stoc. In plus clienti din Germania si Franta care au comandat pana acum acest model de masina au porimit termen de livrare sfarsit de martie.

Reply

Lasa un comentariu