Acasa Chrysler Lancia se va vinde doar in Italia si se va renunta la toate modelele, in afara de Ypsilon

Lancia se va vinde doar in Italia si se va renunta la toate modelele, in afara de Ypsilon

de Vlad Barza

Lancia Thema (sursa - Lancia)

Masinile Lancia se vor vinde doar in Italia si din gama de patru modele va ramane cel mai cautat dintre ele, Ypsilon, scrie Auto Express, care citeaza publicatia La Repubblica. Sergio Marchionne, sef al Fiat-Chrysler, a recunoscut ca Lancia nu mai este o marca atractiva si a precizat ca toate eforturile se concentreaza pe transformarea Alfa Romeo intr-un simbol al excelentei.

Lancia are in gama patru modele: Ypsilon, Delta, Thema si Voyager, insa doar primul dintre ele este cautat, fiind si cel mai ieftin, cu versiuni ce pornesc de la 11.000 euro. Dupa stabilirea aliantei cu Chrysler toate modelele Lancia au preluat designul marcii americane, insa acest lucru nu a ajutat deloc vanzarile, ci din contra.

Voyager, cel mai scump model Lancia ajunge sa coste chiar si 48.000 euro, iar Delta costa intre 19.000 si 22.000 euro.

„Lancia se va vinde doar in Italia (…) Sa fim sinceri: Lancia nu va mai fi niciodata ce-a fost. Singurul model valoros in Europa este Ypsilon, iar el va fi salvat. Restul gamei nu este deloc atractiv”, a spus Marchionne.

Totusi, in compensatie el promite o relansare fantastica a Alfa Romeo: „Avem echipe care in hangare secrete de pe tot parcursul tarii pregatesc noile modele Alfa Romeo care vor fi prezentate in aprilie si care vor schimba imaginea marcii, readucand-o in zona excelentei absolute”.

Lancia s-a infiintat in 1906 si este parte a Fiat din 1969. Marca a devenit notorie datorita modelului Stratos, cu motor de 2,6 litri de la Ferrari. Stratos a fost vandut intre 1972 si 1974, iar marca a ramas in atentia fanilor sporturilor cu motor dupa ce a castigat Campionatul Mondial de Raliuri in 1974, 1975 si 1976. Compania a dominat sporturile cu motor si la finalul anilor ’80 si inceputul anilor ‘9, prin Delta Integrale.

Lancia are in prezent 0,8% din piata auto a UE, cu vanzari de circa 93.000 de unitati. In Romania s-au inmatriculat 23 de masini Lancia in 2012 si 119 anul trecut.

Fiat a preluat in integralitate Chrysler, iar alianta va avea se pare sediul in SUA si se va lista acolo. Interesant e ca, data fiind scaderea Fiat in Europa si ascensiunea Chrysler in America de Nord, s-a ajuns acum ca peste jumatate dintre vanzarile aliantei sa fie realizate in SUA.

1 comentariu

vlad_TM 15 ianuarie 2014 - 17:15

Mare pacat pentru Lancia…..criza asta pare sa distruga tot in calea ei 🙁

Reply

Lasa un comentariu