Acasa Hyundai Hyundai recheama peste 8.000 de masini in Romania, pentru posibile probleme la contactorul de frana

Hyundai recheama peste 8.000 de masini in Romania, pentru posibile probleme la contactorul de frana

de Vlad Barza
(sursa - Hyundai)
(sursa - Hyundai)

Hyundai recheama in Romania peste 8.200 de masini din diverse modele la care pot aparea probleme la contactorul de frana, in anumite situatii putand sa se aprinda diversi martori din bord, iar luminile de frana pot functiona necorespunzator. Printre marcile care au mai anuntat rechemari in tara anul acesta se numara Fiat, Mazda, Nissan, Honda, Lexus, Toyota, Mitsubishi si Renault.

Recall-ul are ca subiect contactorul de frana care determina aprinderea si stingerea luminilor de franare. La masinile cu probleme,  soferul poate observa „simptome” precum aprinderea martorului de bord ESC, eroare la butonul start, disfunctionalitati ale sistemului sau intarzieri ale luminilor de frana, se precizeaza in documentele inaintate autoritatilor.

Nu au fost inregistrate accidente, insa Hyundai trimite scrisori tuturor proprietarilor masinilor, chemandu-i in service pentru remedierea gratuita a problemei. Practic, va fi inlocuit contactorul de frana, operatiunea avand o durata medie de circa 20 minute.

Sunt implicate 8.239 de autoturisme, modelele Tucson, Accent, Santa Fe, Veracruz si iX 55 produse in Coreea de Sud.

Compania coreeana a mai demarat si alte campanii de recall, insa mult mai mici ca volum. Una se refera la 100 de masini ix20 la care frana de parcare poate sa nu fie eliberata complet, cauza fiind patrunderea apei la ansamblul etrier-spate.

La 29 de vehicule problema a fost remediata anterior inceperii acestei campanii, iar la service se face o verificare si, daca este nevoie, se inlocuieste kit-ul sau carcasa de etrier-spate.

Pentru aceeasi problema vor ajunge in service si 15 vehicule i30 plus alte 30 de unitati Veloster.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
2 Comments
vechi
noi
Inline Feedbacks
View all comments
lauriuc sorin
lauriuc sorin
10 luni

buna ziua am hundai tucson 2006 la franare brusca fara sa fie schimbatorul an viteza adica peliber si se opreste cu stima si respect cer un ajuto ,sau un svat multumesc

Nu_suport_soferii_idioti
Nu_suport_soferii_idioti
10 luni
Reply to  lauriuc sorin

Bai nene, intai trebuia sa iti iei lectii de Limba Romana si apoi permisul. Ce naiba macelariti asa limba pe care o vorbiti zilnic? Legat de probleme, ai auzit de reprezentanta? Sau de service autorizat ( nu de cartier ) ?