Acasa Chevrolet UPDATE VIDEO: Dacia Sandero a obtinut 4 stele din 5 la Euro NCAP. Captur si Trax s-au ales cu 5 stele, iar Nissan Evalia cu 3 stele

UPDATE VIDEO: Dacia Sandero a obtinut 4 stele din 5 la Euro NCAP. Captur si Trax s-au ales cu 5 stele, iar Nissan Evalia cu 3 stele

de Adrian Mitrea

Rezultate Euro NCAP mai 2013 (sursa - Euro NCAP)

A doua generatie Dacia Sandero a obtinut 4 stele din 5 posibile la testele de siguranta auto realizate de Euro NCAP, acesta fiind cel mai bun rezultat in materie de siguranta obtinut vreodata de un automobil Dacia. In obtinerea celor 4 stele a contat faptul ca masina are ESP si patru airbag-uri in echiparea standard. Modelele Renault Captur si Chevrolet Trax au obtinut 5 stele din 5 posibile, iar Nissan Evalia s-a ales cu un scor de 3 stele din 5 posibile, a anuntat Euro NCAP. UPDATE 12.40: Iata clipurile de la testele Euro NCAP, la sfarsitul articolului.

Organismul independent de testare a securitatii vehiculelor noteaza ca protectia oferita de Sandero la impact frontal este buna, iar la impactul lateral cu un stalp a fost depistata o presiune prea mare asupra pieptului ocupantilor, protectia fiind deci slaba.

Si protectia copiilor este buna, spune Euro NCAP, insa sistemul de decuplare al airbag-ului din dreapta nu a fost punctat pentru ca starea sa (pornit/oprit) nu este clar marcata si foarte vizibila. In cazul montarii unui scaun pentru copil pe locul din dreapta-fata airbag-ul de pe acea parte trebuie dezactivat, pentru a nu rani copilul.

De asemenea, Euro NCAP noteaza ca protectia pentru pietoni oferita de bara din fata a lui Sandero este foarte buna, protejand picioarele, insa muchia capotei poate rani serios un pieton in zona pelvisului.

Rezumand, noul Sandero asigura o protectie de 80% pentru pasagerii adulti, 79% pentru ocupantii copii, 57% pentru pietoni si sistemele electronice de asistenta pentru securitate au un punctaj de 55%.

Nissan Evalia, singura masina de 3 stele din aceasta serie de rezultate din mai 2013, a fost in principal depunctata pentru ca numeroase puncte de sudura au cedat si podeaua s-a desprins practic de stalpii A (montantii parbrizului).

UPDATE 11.40: Mai jos poti vedea clipurile de la testele Euro NCAP pentru cele patru masini testate in luna mai.

Lasa un comentariu