Acasa Industrie Nissan recheama 841.000 de masini pe plan mondial, din cauza unor posibile probleme la directie

Nissan recheama 841.000 de masini pe plan mondial, din cauza unor posibile probleme la directie

de Vlad Barza

(sursa - Nissan)

Nissan Motor Co recheama pe plan mondial 841.000 de masini Micra si Cube produse intre 2002 si 2006, din cauza unor suruburi ce pot fi insuficient stranse in anumite cazuri, consecinta fiind aparitia unor probleme la directie, scrie AFP.

Nissan recheama 841.000 de unitati, cea mai mare parte fiind masini Micra produse in Japonia si Marea Britanie intre 2002 si 2006 si un mic numar de masini Cube produse in Japonia in aceeasi perioada.

Cateva suruburi de prindere a volanului pot sa nu fi fost stranse corespunzator, iar in anumite cazuri pot aparea probleme de directie, se precizeaza in documentele inaintate de Nissan catre ministerul Transporturilor din Japonia. Nu s-au inregistrat nici accidente si nici plangeri, iar soferii sunt invitati sa aduca masinile in service unde suruburile vor fi, in functie de nevoie, fie stranse fie cu totul inlocuite, operatiunea avand o durata de circa 40 de minute.

Rechemarea se refera la vehicule de pe toate continentele. Micra a fost produsa pana in 2010 la uzina britanica din Sunderland, iar apoi productia a fost mutata in India, la Chennai, pentru a i se face loc lui Juke. Noua generatie Micra va fi produsa in 2016 atat in India, cat si in Franta, la uzina Renault de la Flins.

Marcile japoneze au facut recall-uri masive in ultimii ani, celebre fiind cele anuntate de Toyota in 2010 – peste 12 milioane de masini – dar si cele peste 3 milioane rechemate in aprilie de toti gigantii industriei auto japoneze.

Lasa un comentariu