Acasa Honda Aproape 3,4 milioane de masini japoneze sunt rechemate in service din cauza unor airbag-uri defecte furnizate de compania Takata

Aproape 3,4 milioane de masini japoneze sunt rechemate in service din cauza unor airbag-uri defecte furnizate de compania Takata

de Vlad Barza

Toyota Corrola 2002 la Euro NCAP (sursa - Euro NCAP)

Cei mai mari patru constructori auto japonezi recheama in total, pe plan mondial, 3,39 milioane de autovehicule din cauza unor airbag-uri furnizate de Takata, noteaza agentia Reuters. Cele mai multe vehicule sunt Toyota, peste 1,7 milioane, si Honda, 1,1 milioane. E posibil ca airbag-urile sa nu se declanseze corect din cauza unei probleme de fabricatie, insa nu s-au raportat accidente.

Ministerul Japonez al Transporturilor spune, citat de AFP, ca masinile vizate au fost produse intre anii 2000 si 2004, iar la unele dintre ele ar putea exista defectiuni la sistemul care permite umflarea airbag-ului, astfel ca in situatii-limita este posibil ca airbag-ul sa nu se declanseze cum trebuie.

Toyota va rechema cel mai mare numar de vehicule, 1,73 milioane, din care 580.000 in America de Nord si 490.000 in Europa. Honda va chema 1,13 milioane de masini in Asia, America de Nord si Africa, iar Nissan recheama pentru verificari 480.000 unitati. Si Mazda a anuntat ca recheama 45.000 de vehicule.

Airbag-urile cu probleme au fost produse de Takata Corporation, unul dintre cei mai mari furnizori de componente din industria auto, cu un numar de 35.000 de angajati pe plan mondial si operatiuni de productie si in tara noastra.

Lasa un comentariu