Acasa Mazda Mazda recheama in service 26 unitati Mazda6 vandute in Romania pentru ca ar putea lua foc

Mazda recheama in service 26 unitati Mazda6 vandute in Romania pentru ca ar putea lua foc

de Adrian Mitrea

Mazda6 2012 (sursa - Mazda)

Mazda recheama in service 26 exemplare din noua Mazda6, abia lansata pe plan local, din cauza unor probleme electronice la franarea regenerativa, care pot provoca fum sau, in caz extrem, un incendiu, a anuntat importatorul. Actiunea face parte din una mai ampla la nivel global, care vizeaza circa 15.000 unitati.

„Defectiunea se manifesta prin aceea ca o componenta electronica din convertorul DC-DC se poate supraincalzi, poate genera fum si in caz extrem poate provoca un incendiu. Actiunea consta in instalarea unui nou convertor modificat”, spune producatorul auto.

Masinile rechemate sunt echipate fie cu motoare diesel de 2,2 litri, fie cu unele pe benzina de 2 litri – toate cu sistem de franare regenerativa.

Dintre cele 26 de masini rechemate, 18 sunt la clienti si 8 sunt masini de test-drive ale dealerilor.

Ca in cazul oricarei operatiuni de recall, reparatia masinii se face gratuit. In cazul Mazda6 inlocuirea convertorului DC-DC va dura circa o ora.

Acest convertor DC-DC este parte componenta a tehnologiei i-ELOOP ce recupereaza energie la franare. i-ELOOP este formata dintr-un alternator reversibil cu voltaj variabil 12-25 V, un capacitor cu dublu strat si rezistenta redusa, plus acel convertor DC-DC. In timpul decelerarii, alternatorul reversibil genereaza pana la 25 V, energie electrica care este trimisa in capacitor pentru stocare. Apoi aceasta energie este distribuita consumatorilor electrici ai masinii. Tehnologia permite reducerea consumului de carburant.

Printre marcile care au mai anuntat rechemari in tara anul acesta se numara Nissan, Honda, Lexus, Mitsubishi si Renault.

Lasa un comentariu