Acasa Curiozitati Oficialii Renault despre o Dacia electrica: De ce nu?

Oficialii Renault despre o Dacia electrica: De ce nu?

de Adrian Mitrea

Renault ZOE Z.E. Tehnic (sursa - Renault)

Renault se gandeste sa lanseze o masina electrica sub marca Dacia, insa nu in viitorul apropiat, a declarat unul dintre oficialii Renault resposabili de proiectul ZOE, la Lisabona, Portugalia, intr-o conferinta de presa organizata dupa primele sesiuni de test drive cu masina electrica Renault ZOE Z.E..

Intrebat de un jurnalist auto din Romania daca o versiune a lui ZOE Z.E. cu dotari mai putine ar putea deveni in viitor un model Dacia, unul dintre oficialii Renault din prezidiu – resposabil de ingineria masinilor electrice ale Renault – a raspuns: „O Dacia electrica… De ce nu? (…) Dar totusi nu e parte din planurile noastre in viitorul apropiat”.

Nu este prima oara cand ipoteza unei masini electrice Dacia iese la iveala in presa.

Dealungul ultimilor ani, cand entuziasmul privind automobilele electrice a tot crescut, ideea unei masini Dacia cu propulsie electrica nu mai pare atat de utopica.

In 2009, intr-un interviu de adio acordat 0-100.ro, directorul general al Automobile Dacia de la acea vreme, Francois Fourmount, declara ca Dacia ar putea lansa o masina electrica intr-un orizont de zece ani. Au trecut mai bine de trei ani de atunci si se pare planurile pentru un automobil Dacia electric nu au depasit stadiul de idee.

Aceasta reactie a Grupului Renault este fireasca deoarece in acest moment automobilul electric (in general) se confrunta cu probleme ca infrastructura de reincarcare deficitara si pretul de achizitie ridicat.

Lasa un comentariu