Acasa Curiozitati Oficialii Renault despre o Dacia electrica: De ce nu?

Oficialii Renault despre o Dacia electrica: De ce nu?

de Adrian Mitrea

Renault ZOE Z.E. Tehnic (sursa - Renault)
Renault ZOE Z.E. Tehnic (sursa - Renault)

Renault se gandeste sa lanseze o masina electrica sub marca Dacia, insa nu in viitorul apropiat, a declarat unul dintre oficialii Renault resposabili de proiectul ZOE, la Lisabona, Portugalia, intr-o conferinta de presa organizata dupa primele sesiuni de test drive cu masina electrica Renault ZOE Z.E..

Intrebat de un jurnalist auto din Romania daca o versiune a lui ZOE Z.E. cu dotari mai putine ar putea deveni in viitor un model Dacia, unul dintre oficialii Renault din prezidiu – resposabil de ingineria masinilor electrice ale Renault – a raspuns: „O Dacia electrica… De ce nu? (…) Dar totusi nu e parte din planurile noastre in viitorul apropiat”.

Nu este prima oara cand ipoteza unei masini electrice Dacia iese la iveala in presa.

Dealungul ultimilor ani, cand entuziasmul privind automobilele electrice a tot crescut, ideea unei masini Dacia cu propulsie electrica nu mai pare atat de utopica.

In 2009, intr-un interviu de adio acordat 0-100.ro, directorul general al Automobile Dacia de la acea vreme, Francois Fourmount, declara ca Dacia ar putea lansa o masina electrica intr-un orizont de zece ani. Au trecut mai bine de trei ani de atunci si se pare planurile pentru un automobil Dacia electric nu au depasit stadiul de idee.

Aceasta reactie a Grupului Renault este fireasca deoarece in acest moment automobilul electric (in general) se confrunta cu probleme ca infrastructura de reincarcare deficitara si pretul de achizitie ridicat.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre