Acasa Hyundai GENEVA 2013: Hyundai va lansa o versiune cu 7 locuri a lui Santa Fe

GENEVA 2013: Hyundai va lansa o versiune cu 7 locuri a lui Santa Fe

de Adrian Mitrea

Hyundai Grand Santa Fe (sursa - Hyundai)

Hyundai Grand Santa Fe, versiunea cu sapte locuri a SUV-ului Santa Fe, va fi prezentata in premiera publicului european cu ocazia Salonului Auto de la Geneva (7-17 martie), a anuntat producatorul auto sud-coreean. Grand Santa Fe nu are doar doua locuri in plus, ci este si mai mare decat Santa Fe.

„Cu scopul de a intampina cerintele regionale pentru o versiune de caroserie extinsa, Grand Santa Fe a fost dezvoltat in paralel cu modelul de baza inca din stadiile incipiente. (…) Grand Santa Fe a fost prezentat pentru prima data la Salonul International Auto de la New York 2012, insa Hyundai a dezvoltat o varianta dedicata pentru Europa. Caracteristicile privind dinamica si manevrabilitatea au fost ajustate pentru a oferi o experienta rafinata, la nivelul asteptarilor clientilor europeni”, a anuntat Hyundai.

Grand Santa Fe este mai inalt (+10 mm), mai lat (+5 mm) si mai lung (+225 mm), avand la baza un ampatament extins (+100 mm) si beneficiind totodata un portbagaj de 607 litri.

Modelul permite alegerea configuratiei cu sase sau sapte locuri.

Noul model se diferentiaza de actuala generatie Santa Fe in materie de design printr-o grila reconstruita, proiectoare de ceata si bara de protectie fata, dar si prin remodelarea completa a partii din spate. Grand Santa Fe dispune de jante din aliaj speciale, de 18 inch si 19 inch.

Grand Santa Fe vine cu o motorizare unica, adaptata dimensiunilor sale: 2,2 litri R VGT (turbo diesel) de 197 Cai Putere (CP). Acest motor este cuplat la o transmisie automata cu sase trepte si emite 197 grame CO2/km.

Totodata, Hyundai a adaugat cabinei un standard inalt de specificatii, incluzand sistemul de directie cu trei moduri de operare (FLEX STEER), sistem de afisare TFT de 4,3 inch si un plafon panoramic dispus pe intreaga lungime a vehiculului, fara bara centrala.

Hyundai Grand Santa Fe (sursa - Hyundai)

Lasa un comentariu