Acasa Maserati Primul SUV Maserati se va numi Levante, limuzina mai mica decat Quattroporte va purta numele Ghibli

Primul SUV Maserati se va numi Levante, limuzina mai mica decat Quattroporte va purta numele Ghibli

de Vlad Barza

Maserati Kubang concept (sursa - Maserati)

Oficialii Maserati au confirmat numele si intervalul de lansare a doua modele despre care s-a speculat mult: SUV-ul si o limuzina mai mica decat Quattroporte. In primavara lui 2013 va fi prezentata limuzina Ghibli care va deveni modelul cu cel mai mic pret din gama Maserati, iar primul SUV al marcii se va numi Levante si va iesi pe piata in 2015, urmand a fi produs de Chrysler in SUA.  

La inceput de 2013 Maserati va prezenta la Detroit noua generatie a „navei amiral” Quattroporte, insa alte doua modele, ale caror nume au fost confirmate la Paris, sunt gandite sa duca vanzarile anuale la 50.000 de unitati, fata de 6.150 anul trecut.

La saloanele de la Geneva sau Beijing, in 2013, va fi lansata limuzina „poreclita” de presa „baby Maserati” care va avea dimensiuni asematatoare cu BMW Seria 5 si va deveni cel mai putin costisitor model al marcii, sursele dand un pret de pornire de 55-60.000 euro.

Ghibli este numele unui vant din Sahara, iar italienii l-au mai folosit pentru doua modele vandute intre 1966 si 1973, respectiv intre 1992 si 1997.

Chiar daca oficialii marcii au spus ca Ghibli va fi cu mult mai ieftin decat alte modele din gama, totusi „pretul nu va fi atat de mic incat sa schimbe marca (…) Nimeni nu va putea da o Astra pe un Maserati”, a spus Harald Wester, seful marcii.

click aici pentru galerie foto cu conceptul SUV Kubang

Cel mai important model pentru viitorul marcii este insa SUV-ul Levante care va fi lansat in 2014 si construit de Chrysler in SUA pe liniile de asamblare de Jeep Grand Cherokee cu care modelul italian va avea multe elemente tehnice in comun. Modelul a fost anuntat de conceptul Kubang adus la salonul auto de la Frankfurt, in 2011.

Levante inseamna est (rasarit) in italiana, dar numele are rezonanta pentru istoria marcii fiindca fratii Maserati au mutat in 1919 compania pe strada Via Emilia Levante, in Bologna.

Peste cativa ani Maserati vrea sa ajunga sa construiasca anual 20-25.000 de masini Levante, 20.000 de Ghibli si 12.000 Quattroporte.

Planurile sunt indraznete, mai ales ca anul trecut s-au vandut 6.150 de masini.

Lasa un comentariu