Acasa Industrie Magna ar putea asambla masini Infiniti si MINI in Polonia – surse

Magna ar putea asambla masini Infiniti si MINI in Polonia – surse

de Vlad Barza

Infiniti Etherea concept (sursa - Infiniti)

Compania canadiana Magna International, care asambleaza automobile in Austria, ar fi ajuns la o intelegere pentru a asambla masini Infiniti si MINI intr-o fabrica poloneza detinuta de un holding din Ucraina, scrie presa poloneza si cea ungara. Productia ar urma sa inceapa in a doua parte din 2013, iar in cursa au fost si sit-uri din Austria si Ungaria, insa pana la urma a fost aleasa o veche uzina care pana de curand producea masini Chevrolet la Varsovia, scrie portfolio.hu.

Sursele spun ca grupul auto canadian Magna va investi circa 230 milioane euro la uzina FSO de langa Varsovia, unde deja ar fi inceput productia de componente pentru viitoarele modele MINI si Infiniti care ar urma sa fie produse incepand cu al doilea semestru din 2013.

Magna Steyr, filiala europeana a Magna International, confirmase in primavara ca cel mai mic model Infiniti va fi construit in Austria. Acum, publicatia portfolio.hu citeaza ziarul polonez Dziennik Gazeta Prawna in legatura cu planurile din Polonia si este mentionata si marca MINI.

Companiile implicate nu au confirmat informatiile, insa sursele citate sustin ca ele vor fi oficiale in cel mult cateva zile. Noua uzina auto va avea in prima faza 3.000 de angajati, urmand sa se adauge alte 5.000 de locuri de munca intr-o etapa ulterioara. Se vorbeste de o capacitate initiala de 60.000 masini/an si de ajungerea la 200.000/an la apogeu.

Uzina FSO (Fabryka Samochodow Osobowych) de langa Varsovia a produs intre 1951 su 1989 masini marca Fiat si Polonez. Uzina a apartinut si de General Motors si in 2005 a fost cumparata de holding-ul UkrAvto din Ucraina care intre 2007 si 2011 a produs sub licenta circa 100.000 de masini Cehvrolet Aveo. Licenta a expirat in februarie 2011, productia a incetat, o parte din pamant a fost vandut, cateva sectii au fost demolate, iar 1.800 de oameni au ramas fara locuri de munca.

Lasa un comentariu