Acasa Volkswagen Volkswagen incepe in august productia noii generatii Golf

Volkswagen incepe in august productia noii generatii Golf

de Vlad Barza

Volswagen Golf (sursa - 0-100.ro)

Volkswagen va incepe in prima parte a lui august productia celei mai noi generatii Golf, in doua uzine germane, modelul urmand sa fie prezentat in septembrie la Salonul Auto de la Paris. A saptea generatie Golf va ajunge la primii clienti in noiembrie. Intaia generatie Golf a aparut in 1974, iar cea de-a sasea generatie s-a lansat in 2008.

Cel mai mare producator auto european va incepe in prima parte din august productia noului Golf la uzinele Wolfsburg si Zwickau unde cele trei saptamani ale vacantei de vara vor fi folosite in vederea pregatirii uzinelor pentru utilizarea noi platforme modulare MQB pe baza careia vor fi construite cele mai bine vandute modele ale Grupului Volkswagen.

Numele MQB vine de la Modular Transverse Matrix, care se refera la o arhitectura de vehicul cu motor dispus transversal, nu longitudinal.

In cazul marcii Volkswagen, pe MQB vor putea fi construite modele precum Polo, Beetle, Golf, Scirocco, Jetta, Passat, Tiguan, Touran, Sharan si CC. In viitor, multumita MQB, toate aceste modele vor putea fi, teoretic, produse pe aceeasi linie de fabricatie, desi exista diferente fundamentale intre ele, in special in ceea ce priveste ampatamentul si ecartamentele.

Noul Golf isi va face debutul mondial in septembrie la Salonul Auto de la Paris (29 septembrie-14 octombrie), iar in aceeasi luna se va face trainingul pentru dealeri, masina urmand sa ajunga in noiembrie la primii clienti.

Golf este de ani buni cel mai vandut model auto din Europa, datele JATO aratand spre exemplu ca in primele cinci luni s-au vandut 200.000 de unitati, la mare distanta de cele 145.000 Ford Fiesta (locul al doilea – n.r.). Datele JATO mai arata ca europenii au cumparat 492.000 masini Golf in 2010 si 484.000 in 2011.

Prima generatie Golf a aparut in 1974, iar de atunci s-au vandut peste 25 milioane de unitati pe plan mondial.

Lasa un comentariu