Acasa Lexus Vanzarile globale de automobile hibride Toyota si Lexus au depasit 4 milioane unitati

Vanzarile globale de automobile hibride Toyota si Lexus au depasit 4 milioane unitati

de Adrian Niculescu

 

Toyota Auris HSD (sursa - 0-100.ro)

Toyota Motor Corporation (TMC) a anuntat ca vanzarile globale cumulate de masini hibride Toyota si Lexus au atins patru milioane de unitati la finalul lunii aprilie, dupa ce in februarie 2011 au depasit trei milioane de unitati. Vanzarile in Europa ale celor doua marci, pentru auturisme hibride, se ridica la 423.000 de unitati. TMC comercializeaza 18 autovehicule hibride de pasageri in 80 de tari de pe glob.

In acest an, vehiculele hibride au reprezentat 15% din vanzarile globale de vehicule TMC, in timp ce in Europa vehiculele complet hibride reprezinta 10% din vanzarile  Toyota si Lexus.

Toyota Motor Europe (TME) vrea sa creasca livrarile de autovehicule hibride Toyota si Lexus la 14% anul acesta.

Toyota a lansat in Japonia primul model hibrid in august 1997, minivanul Coaster Hybrid EV, urmat in decembrie 1997 de modelul Prius. Vanzarile Prius au inceput in Europa si America de Nord in anul 2000. Cea de-a doua generatie a modelului Prius a fost lansata in 2003, iar cea de-a treia in mai 2009.

Pe piata europeana Toyota are modelele Prius, Auris Hybrid si urmeaza sa lanseze Yaris Hybrid, ultimele doua fiind produse in uzine din Europa. Spre finalul anului Toyota va lansa Toyota Prius+ si Prius Plug-In Hybrid (care poate fi reincarcat si la priza si are autonomie mai mare in mod pur electric).

Lasa un comentariu