Acasa Nissan Nissan recheama in tara peste 1.000 de masini Navara, Pathfinder, Juke si Micra

Nissan recheama in tara peste 1.000 de masini Navara, Pathfinder, Juke si Micra

de Vlad Barza

Nissan Navara si Nissan Pathfinder 2010 (sursa - Nissan)

Nissan a initiat in Romania doua actiuni de recall ce includ aproximativ 1.030 de masini din patru modele: Navara, Pathfinder, Juke si Micra. La circa 90% dintre masinile rechemate pot fi probleme la prinderea cablajelor scaunului soferului, iar la restul se verifica prinderea senzorului de presiune. Printre marcile care au facut rechemari anul acesta in tara se numara Dacia, Mitsubishi, Honda, Porsche, Renault si Chevrolet.

O actiune mai consistenta de rechemare cuprinde 923 de masini modelele Navara si Pathfinder la care producatorul a identificat o posibila prindere/blocare a cablajului de scaun sofer intre suportul de fixare si mecanismul de ridicare a scaunului. Posesorii masinilor sunt invitati la reparatorii autorizati pentru verificarea si repozitionarea cablajului, actiunea durand cam 20 de minute, arata documente remise de Nissan catre autoritatile de protectie a consumatorului.

O actiune de recall de mai mica amploare se refera la 106 masini modelele Juke si Micra la care, in cazuri extreme, pot aparea scurgeri de carburant intre senzor si rampa de injectie, din cauza unei posibile desurubari a senzorului de presiune carburant. Actiunea din service ar trebui sa dureze cam o ora si consta in strangerea la cuplu a senzorului si, daca se constata necesar, se inlocuieste garnitura senzorului.

Printre marcile care au facut rechemari anul acesta in tara se numara Dacia, Mitsubishi, Honda, Porsche, Renault si Chevrolet. Cel mai recent recall Nissan includea 49 de masini Juke la care puteau aparea probleme la o conducta de admisie aer.

Lasa un comentariu