Acasa BMW BMW si Hyundai ar putea colabora pentru a dezvolta motoare, avand ca scop reducerea costurilor

BMW si Hyundai ar putea colabora pentru a dezvolta motoare, avand ca scop reducerea costurilor

de Adrian Mitrea

Motor (sursa - BMW)

Producatorii auto BMW si Hyundai ar putea colabora pentru a dezvolta motoare, avand ca scop reducerea costurilor, scrie presa internationala de business. Oficiali din cadrul celor doua companii au negat existenta unor negocieri.

„Discutiile sunt in faza incipienta”, a declarat pentru Reuters o sursa apropiata negocierilor, sub protectia anonimatului. Potrivit unei alte surse, citata de aceeasi agentie de presa, cele doua companii auto au discutat despre impartirea in mod egal a costurilor pentru dezvoltarea de noi motoare, dar a precizat ca nu stie daca posibilul parteneriat inca sta in picioare sau negocierile s-au incheiat fara un rezultat.

Publicatia germana Automobil Produktion a relatat ca fiul presedintelui Hyundai, Chung Mong-koo, si mostenitorul sau, Chung Eui-sun, s-au intalnit la Munchen cu manageri BMW pentru a imparti costuri de 1-2 miliarde euro pentru dezvoltarea de motoare.

Oficialii celor doua companii au negat existenta unor discutii.

BMW are cu PSA Peugeot Citroen un parteneriat pentru a dezvolta motoare pe benzina si sisteme de propulsie hibrida, iar cel mai recent acord pentru motoare al BMW a fost semnat cu Toyota, catre care va livra propulsoare turbo diesel.

Lasa un comentariu