Acasa Honda 68 de Honda Civic Type R si un Volkswagen T5 din Romania, rechemate in service pentru ca ar putea lua foc

68 de Honda Civic Type R si un Volkswagen T5 din Romania, rechemate in service pentru ca ar putea lua foc

de Adrian Mitrea

Honda Civic Type R (sursa - Honda)

Honda recheama in service 68 de unitati Civic Type R din Romania din cauza unor posibile probleme la instalatia electrica, care ar putea provoca incendii, iar Porsche Romania recheama un exemplar Volkswagen T5 pentru probleme similare.

Honda a mai declansat la sfarsitul anului trecut o campanie similara pentru Type R, insa atunci erau vizate doar trei unitati.

Potrivit Honda, din cauza unei inexactitati de asamblare, este posibil ca unele suruburi de fixare ale suportului de motor sa atinga instalatia electrica din compartimentul motorului. Aceasta atingere poate duce, in timp, la deteriorarea mansonului de protectie a cablajelor, implicit la un scurcircuit si incendiu. Masinile Honda Civic Type R vizate de campania de rechemare in service au fost produse in Marea Britanie.

Honda spune ca nu au fost inregistrate incidente pana acum in Romania, iar aceasta masura de rechemare este luata pentru a preveni evenimente neplacute. Pentru verificarea instalatiei electrice este nevoie de 0,1 ore, pentru a o repara de 1,4 ore, iar pentru a o inlocui cu totul de 4,4 ore.

In cazul Volkswagen T5, ventitalorul de racire al motorului ar putea functiona incontinuu dupa decuplarea contactului, pana cand acumulatorul se descarca complet. In cea mai nefericita situatie acest lucru poate duce la aparitia unui incendiu.

Reparatia consta in montarea unui cablaj cu releu suplimentar si dureaza 1,5 ore.

Ca si pentru alte actiuni de rechemare in service, costurile pentru a repara masinile vizate de aceste campanii vor fi suportate de producatori.

Volkswagen T5 (sursa - VW)

Lasa un comentariu