Acasa Audi Motorul de 2 litri TDI recheama in service mai bine de 1.000 de masini Volkswagen, Skoda si Audi vandute in Romania

Motorul de 2 litri TDI recheama in service mai bine de 1.000 de masini Volkswagen, Skoda si Audi vandute in Romania

de Adrian Mitrea

Motor Volkswagen 2.0 TDI (sursa - Volkswagen)

La unele motoare turbo diesel de 2 litri (TDI) produse de Grupul Volkwagen, care echipeaza mai multe modele ale marcilor din grup, exista posibilitatea ca, de-a lungul duratei de viata a autovehiculului, din cauza vibratiilor in anumite regimuri de functionare, sa apara neetanseitati ale unei conducte de inalta presiune. Motorina care se scurge poate duce, in cea mai nefericita situatie, la un incendiu. De aceea importatorul Porsche Romania a demarat o actiune de rechemare in service pentru 1.040 de automobile Volkswagen, Skoda si Audi.

Concret, vizate de aceasta regehemare sunt 920 de automobile marca Volkswagen (10 modele diferite: Scirocco, Eos, Golf, Jetta, Golf Plus, Golf Variant, Passat, Passat CC, Tiguan si T5), 117 Skoda (Octavia, Superb si Roomster) si 3 automobile Audi A3, reiese din notificari ale Porsche Romania transmise autoritatii pentru protectia consumatorilor din Romania.

In Romania nu au fost inregistrate incidente.

Reparatia dureaza aproximativ o ora si consta in montarea de contragreutati pe conductele de inalta presiune, pentru reducerea vibratiilor, potrivit importatorului celor trei marci auto.

Dealerii au transmis clientilor scrisori pentru a-i invita la service pentru a remedia eventualele defectiuni, operatiunile desfasurandu-se gratuit.

Printre marcile care au mai facut rechemari in service, anul trecut, pentru unele masini vandute in Romania, se numara Dacia, Renault, Mazda, Mercedes, Fiat, Chevrolet, Ford, Opel, BMW, Mitsubishi si Honda.

1 comentariu

Burlacu 9 august 2017 - 06:09

Buna ziua ,doresc sa achizitionez un touran di-n 2009 cu motorizare 1986 tdi 140 Kp,cine ma poate ajuta cu un sfat constructiv în privinta fiabilitati acestui tip de motorizare, este un motor problematic s-au unul fiabil ?

Reply

Lasa un comentariu