Acasa Dacia Alain Prost si Dacia Lodgy au preluat conducerea clasamentului general din Trofeul Andros

Alain Prost si Dacia Lodgy au preluat conducerea clasamentului general din Trofeul Andros

de Adrian Mitrea

Dacia Lodgy Glace (sursa - Bernard Bakalian)

Alain Prost, la volanul Dacia Lodgy, a obtinut o victorie in una dintre cele doua curse ale etapei de la Alpe d’Huez si a reusit sa treaca un fruntea clasamentului general, cu un avans de doar un punct in fata lui Jean-Philippe Dayraut, care concureaza pe un MINI Countryman.

Furtunile abatute asupra Frantei au ajuns si in Alpi si au distrus infrastructura tehnica a echipei Dacia, iar cele doua masini Lodgy de competitie care participa in Trofeul Andros au fost adapostite intr-o cladire din apropierea pistei, a anuntat producatorul auto.

Spre deosebire de sezoanele 2009-2010 si 2010-2011, cand Dacia a concurat in Trofeul Andros cu o singura masina, Duster Ice, condus de Alain Prost, acum Dacia are doua masini Lodgy Glace si trei piloti: Alain Prost, Nicolas Prost si Evens Stievenart. Ultimii doi concureaza pe aceeasi masina, alternativ.

vezi aici ce elemente ale Lodgy Glace vor fi si pe masina de serie

Dupa primele trei etape din Trofeul Andros (sase curse), clasamentul general arata asa:

  • 1. Alain Prost (Dacia Lodgy Glace), 444 puncte
  • 2. Jean-Philippe Dayraut (Mini Countryman), 443 puncte
  • 3. Olivier Panis (Skoda Fabia), 431 puncte

Evens Stievenart ocupa locul al 7-lea, iar Nicolas Prost este pe 15.

Varianta de curse a Dacia Lodgy are 4,001 metri lungime, 1,9 metri latime si un ampatament de 2,5 metri. Aceste cifre sunt pur orientative si nu identice cu cele pe care le va avea modelul de serie care va fi lansat anul viitor. Lodgy Glace cantareste 950 kg, are un rezervor de 25 de litri si o putere de 355 Cai Putere (CP) dezvoltata de un motor de 3 litri preparat de Renault Sport Technologies.

Dacia Lodgy va aparea in showroom-uri in aprilie 2012, iar designul versiunii de serie nu este cunoscut, prima fotografie despre care presa a scris ca este oficiala fiind de fapt un fals.

Dacia Lodgy Glace (sursa - Bernard Bakalian)

Lasa un comentariu