Acasa Dacia Dacia Lodgy a inceput pe podium sezonul 2011-2012 din Trofeul Andros, multumita lui Evens Stievenart

Dacia Lodgy a inceput pe podium sezonul 2011-2012 din Trofeul Andros, multumita lui Evens Stievenart

de Adrian Mitrea

Dacia Lodgy Glace la Val Thorens (sursa - 0-100.ro)

Lodgy Glace, varianta de competitie a masinii de familie pe care Dacia o va lansa anul viitor, a inceput promitator sezonul 2011-2012 din Trofeul Andros, clasandu-se pe locul al treilea in clasamentul general dupa prima etapa din sezon, desfasurata pe 3 si 4 decembrie la Val Thorens.

Spre deosebire de sezoanele 2009-2010 si 2010-2011, cand Dacia a concurat in Trofeul Andros cu o singura masina, Duster Ice, condus de Alain Prost, acum Dacia are doua masini Lodgy Glace si trei piloti: Alain Prost, Nicolas Prost si Evens Stievenart. Ultimii doi concureaza pe aceeasi masina, alternativ.

click aici pentru galeria foto cu Lodgy Glace

In pofida experientei de doi ani a lui Alain Prost cu Dacia, surprizele au venit de la fiul acestuia si de la Stievenart. Acesta din urma a castigat Finala Elite Sup 2 in prima zi (sambata, 3 decembrie) cu Lodgy Ice, iar Nicolas Prost a castigat Finala Elite in ziua a doua de concurs (duminica, 4 decembrie), pe aceeasi masina.

Cele mai bune rezultate ale lui Alain Prost au fost doua clasari pe locul al treilea in diferite manse desfasurate in cele doua zile ale etapei de la Val Thorens.

Vremea neprielnica pentru o asemenea competitie a pus mari probleme pilotilor si mecanicilor. Presa franceza scrie ca in Alpi sunt inregistrate in aceasta perioada cele mai scazute nveluri ale precipitatiilor din ultimii 150 de ani. Astfel, pista care trebuia sa fie integral acoperita de gheata si zapada a fost descoperita pana la asfalt in virajele cele mai importante.

Dupa aceasta prima etapa, clasamentul general arata asa:

  • 1. Olivier Panis (Skoda Fabia): 150 puncte
  • 2. Jean-Philippe Dayraut (MINI Countryman): 147 puncte
  • 3. Evens Stievenart (Dacia Lodgy): 144 puncte

Alain Prost ocupa locul 8 (cu 136 puncte), iar fiul sau, Nicolas Prost, pozitia 21 (cu 91 de puncte).

Varianta de curse a Dacia Lodgy are 4,001 metri lungime, 1,9 metri latime si un ampatament de 2,5 metri. Aceste cifre sunt pur orientative si nu identice cu cele pe care le va avea modelul de serie care va fi lansat anul viitor. Lodgy Glace cantareste 950 kg, are un rezervor de 25 de litri si o putere de 355 Cai Putere (CP) dezvoltata de un motor de 3 litri preparat de Renault Sport Technologies.

Dacia Lodgy va aparea in showroom-uri in aprilie 2012, iar designul versiunii de serie nu este cunoscut, prima fotografie despre care presa a scris ca este oficiala fiind de fapt un fals.

Corespondenta de la Val Thorens.

Lasa un comentariu