Acasa Romania Seat a lansat in Romania un magazin online cu masini, primul de acest gen sustinut de un importator

Seat a lansat in Romania un magazin online cu masini, primul de acest gen sustinut de un importator

de Adrian Mitrea

Seat Ibiza ST (sursa - Seat)

Seat a lansat in Romania un magazin online de masini, acesta fiind primul de acest fel sustinut de un importator auto, a anuntat Porsche Romania, importatorul marcii spaniole pe plan local. Concret, prin intermediul magazinului online, Seat incearca de fapt sa impuste mai multi iepuri dintr-un foc: elimina stocurile, strange o baza de data cu clienti sau posibili clienti, iar cei care se hotarasc sa-si cumpere masini astfel au parte de un discount mai mare decat cel pe care l-ar obtine intr-un showroom.

„Primul contingent de 25 de autovehicule reprezinta configuratii fixe ale modelelor: Ibiza, Ibiza ST si Leon. Masinile sunt echipate cu dotari speciale ca pachetul Copa (jante de aliaj, oglinzi exterioare actionate electric si incalzite sau cruise control) sau ESP. Clientul beneficiaza de o oferta de pret foarte buna, mai mica decat pretul (special) de lista, masinile prezentate facand parte dintr-un stoc al importatorului, la care dealerii nu au acces decat in momentul rezervarii unei masini de catre un potential client”, se arata intr-un comunicat al Porsche Romania.

Practic, asistam la nasterea comertului online cu masini, incercat si de altii. Spre exemplu, Dacia a inceput sa vanda masini pe internet, dar nu in Romania, iar cunoscutul retailer online de electronice eMag ar vrea ca pe viitor sa comercializeze si automobile.

„Un procent foarte mare din clientii Seat isi cauta informatiile necesare achizitiei unei masini pe internet. Pe de alta parte, am remarcat ca in mediul online creste tendinta de achizitie de servicii si produse, la fel ca si valoarea acestor tranzactii. Coroborand aceste doua ipoteze validate, ideea proiectului a venit de la sine si sunt convins ca va fi un instrument important atat pentru Seat, cat si pentru clientii nostri”, a declarat directorul marcii Seat in Romania, Bogdan Militaru.

Potrivit Porsche Romania, clientii au posibilitatea de a selecta masina dorita si dealerul de la care doresc sa o cumpere. In termen de doua zile, trebuie sa se prezinte la dealerul respectiv cu formularul de rezervare, pot solicita un test drive cu o masina similara si pot incheia contractul cu orice forma de plata: cash, credit, leasing. Masina poate fi livrata imediat, in aceleasi conditii ca o masina de stoc achizitionata prin procesul clasic de cumparare in showroom.

Seat intentioneaza sa extinda gama de modele ofertate in magazinul online seatwebshop.ro.

Membra a Grupului Volkswagen Group, marca Seat are sediul la Martorell, Barcelona, Spania, exportand aproximativ 75% din productie catre 72 de tari. In 2010 cmpania auto a atins o cifra de afaceri de 4,7 miliarde euro, cu vanzari totale de 339.500 autovehicule. Seat are 13.000 de angajati.

Lasa un comentariu