Acasa Nissan VIDEO: Nissan Pivo 3 aduce ideea de masina electrica de oras mai aproape de realitate, dar ar putea deveni masina de serie doar dupa 2016

VIDEO: Nissan Pivo 3 aduce ideea de masina electrica de oras mai aproape de realitate, dar ar putea deveni masina de serie doar dupa 2016

de Adrian Mitrea

Nissan Pivo 3 Concept (sursa - Nissan)

Nissan Pivo a ajuns la versiunea 3.0 si dezvaluie cum arata o masina electrica mica, de oras, in viziunea Nissan. Primul Pivo a fost prezentat in 2005, al doilea in 2007, iar acum, in 2011, a venit vremea lui Nissan Pivo 3, dar tot la stadiul de concept ramane. E drept ca unul despre care oficialii Nissan spun ca are sanse sa ajunga pe strazi dupa 2016.

„Ne gandim la urmatorul pas in domeniul masinilor electrice, dupa Leaf, Inifiniti EV si un vehicul comercial electric. Vom avea o multime de cai la dispozitie pentru a propune pietei ceva total diferit, dar vom face asta neaparat utilizand o masina electrica. Deci Pivo 3 este unul dintre candidati. Daca il vom introduce in productia de serie, asta se va intampla dupa primul val de produse: Leaf, NV200 EV si Infiniti EV. Asa ca hai sa vorbim despre el prin 2016-2017”, spune seful planificarii de produs din cadrul Nissan, Francois Bancon, intr-un interviu publicat de Nissan pe situl companiei.

Interior Nissan Pivo 3 Concept (sursa - Nissan)In 2005, la Salonul Auto de la Tokyo, primul Pivo punea pe tapet ideea unui habitaclu care poate pivota, fiind purtat de un sasiu cu patru roti.

Ideea a fost rafinata pentru editia din 2007 a salonului auto japonez.

Pentru a 42-a editie a evenimentului auto de la Tokyo, care se tine in perioada 30 noiembrie-11 decembrie, Nissan a pregatit acest Pivo 3, radical schimbat, dar care pastreaza patru elemente de la conceptul initial. Este vorba despre (1) amplasarea in centru a conducatorului, (2) dimensiunile reduse ale caroseriei, (3) propulsia electrica si (4) capacitatea de a putea intoarce foarte rapid.

Practiv, Pivo 3 poate face o intoarcere de 180 de grade in doar 4 metri, fata de 8-11 metri cat are nevoie un automobil conventional pentru o manevra identica.

Lasa un comentariu