Acasa Nissan Nissan investeste 215 milioane euro in Marea Britanie pentru noul Qashqai

Nissan investeste 215 milioane euro in Marea Britanie pentru noul Qashqai

de Radu Preda

Nissan Qashqai (sursa - 0-100.ro)

Constructorul auto japonez Nissan va investi circa 215 milioane euro (192 milioane lire) pentru a concepe si produce integral in Marea Britanie noua generatie a crossover-ului Qashqai. Investitia va fi realizata exclusiv de Nissan si va conduce direct sau indirect la pastrarea a 6.000 de locuri de munca in Regatul Unit.

Noul model va fi conceput in Centrul European de Design Nissan din Paddington, Londra, si va fi produs la uzina din Sunderland. Qashqai este masina cu cel mai mare volum de fabricatie in Marea Britanie, iar 80% din productie este exportata. In iunie, la uzina Sunderland, va fi fabricat modelul Qashqai cu numarul un milion.

Actuala generatie a Nissan Qashqai este prima a acestui model si a fost lansata in 2006. De aproape un an, odata cu lansarea versiunii restilizate, Nissan a produs Qashqai in Marea Britanie la o cadenta de 1.200 de unitati pe zi.

Inca nu a fost anuntat oficial cand va aparea noul Qashqai, insa el ar trebui sa fie lansat cel tarziu in 2013, potrivit estimarilor 0-100.ro.

Uzina Sunderland mai produce si modelele Note si Juke.

Din 2013 Nissan va produce la Sunderland si modelul 100% electric Nissan Leaf. Pe aceeasi platforma industriala, anul viitor, va incepe productia de baterii liti-ion pentru vehiculele electrice Renault si Nissan.

Poti citi aici un test drive complet cu Nissan Qashqai sau poti vedea doar varianta video (mai scurta) mai jos.

Lasa un comentariu