Acasa Curiozitati Nissan va despagubi financiar 4.000 de cumparatori americani din cauza unei greseli dintr-o reclama

Nissan va despagubi financiar 4.000 de cumparatori americani din cauza unei greseli dintr-o reclama

de Vlad Barza

Sigla Nissan (sursa - 0-100.ro)

Nissan va da cate 400 de dolari unui numar de 4.000 de cumparatori ai SUV-ului Juke in SUA din cauza ca in unele materiale promotionale versiunea cu tractiune integrala a fost trecuta ca avand rezervor de 50 litri, si nu de 45 litri cum este in realitate. Nissan a rectificat greseala, insa spune ca vrea sa-i multumeasca pe clientii care au fost indusi in eroare, noteaza CNN.

Nissan Juke, model prezent de anul trecut si in Romania, a fost lansat la final de 2010 in SUA, iar de atunci s-au vandut 22.000 de unitati. Greseala consta ca la inceput, in unele materiale promotionale distribuite in SUA, rezervorul versiunii 4X4 a fost trecut ca avand 50 de litri, la fel ca la versiunea 4×2.

Numai ca rezervorul este un pic mai mic (45 de litri), iar constructorul a retras dupa ceva timp materialele gresite, insa vrea sa-i despagubeasca pe clientii care au Juke 4×4 cumparat pana la modificari si le va trimite cate un cec de 400 de dolari.

Capacitatea rezervorului nu este un criteriu important in alegerea modelului de masina in SUA, insa greseala e posibil sa-i fi deranjat pe cei care si-au calculat ca au rezervor suficient de mare pentru a parcurge o anumita distanta, spune un reprezentant al Nissan.

Valoarea gresita a aparut si in abtibildurile lipite pe geamul masinii la dealeri, insa in manualul masinii era trecuta corect.

Greseala va costa Nissan cam 1,6 milioane dolari.

Lasa un comentariu