Acasa Dacia Invingator si invins

Invingator si invins

de Adrian Mitrea

Dacia Duster Ice (sursa - media.renault.com)

Etapa demonstrativa de incheiere a Trofeului Andros 2010-2011, organizata pe Stade de France, l-a avut pe primul loc, tot timpul, pe Alain Prost si a sa Dacia Duster Ice. A fost o victorie simbolica pentru fanii parizieni ai pilotului si ai Dacia, asta pentru ca in clasamentul general Alain Prost si Dacia Duster au incheiat pe locul al doilea, la fel ca in sezonul 2009-2010.

Desi spera la victoria suprema la finalul acestui sezon, Alain Prost a trebuit sa se multumeasca din nou cu locul al doilea, fiind invins de Jean-Philippe Dayraut (BMW Seria 1), omul care a fost invingator si in sezonul trecut (dar pe o Skoda Fabia).

Francezii stiu sa faca spectacol, astfel ca etapa demonstrativa de pe Stade de France, din buricul Parisului, a transformat unul dintre cele mai mari stadioane din Europa intr-un circuit cu pista din gheata. A fost nevoie de 6.000 de blocuri de gheata, cu o greutate de 700 de tone, pentru a transforma complet stadionul in arena pentru masinile de 350 Cai Putere.

Singura competitie automobilisca in care Dacia se implica serios, Trofeul Andros, are ecou puternic doar in Franta. Pentru constructorul auto de la Mioveni e important sa fie vizibil acolo pentru ca Franta este tara in care Dacia vinde cel mai bine. Chiar daca o victorie ar fi dat mult mai bine, locul al doilea nu e de neglijat. Asocierea cu Alain Prost, de patru ori campion mondial in Formula 1, si rezultatul bun in Trofeul Andros nu poate fi decat benefica pentru Dacia in Franta.

Si fiindca Jean-Philippe Dayraut a demonstrat doi ani la randul ca e cel mai bun, Dacia isi va lega numele de el in acest an, in celebra urcare de la Pikes Peak.

Lasa un comentariu