Acasa Foto Geneva 2011: Nissan ESFLOW, un 370Z intrat la apa si 100% electric

Geneva 2011: Nissan ESFLOW, un 370Z intrat la apa si 100% electric

de Adrian Mitrea

Nissan ESFLOW Concept Geneva 2011 (sursa - 0-100.ro)

Dupa ce a lansat autoturismul compact cu propulsie electrica Leaf, Nissan se gandeste si la un model sport. La Salonul Auto de la Geneva (1-13 martie) Nissan prezinta conceptul Nissan ESFLOW ce pare un 370Z intrat la apa si care dispune de propulsie electrica.

Nissan ESFLOW, un coupe de doua locuri, cu tractiune pe rotile din spate, are doua motoare, cate unul pentru fiecare roata. Nissan ESFLOW poate ajunge de la 0 la 100 km/h in mai putin de 5 secunde, potrivit Nissan.

click aici pentru a vedea standul Nissan de la Geneva

In pofida performantelor dinamice ridicate, Nissan ESFLOW poate parcurge pana la 240 de kilometri cu energia stocata in baterii, considerabil mai mult fata de 160 km cat poate parcurge Leaf cu tehnologia actuala in materie de propulsie electrica.

Masina este o provocare tehnologica pentru ca presupune un nou mod de a construi caroseria. Nissan ESFLOW nu are legatura mecanica intre pedale, volan si partile masinii pe care acestea le controleaza (motorul si directia), comenzile realizandu-se pe cale electrica (tehnologia fly-by-wire).

Lasa un comentariu