Acasa Nissan Nissan recheama cateva Pathfinder si NP300 din Romania, iar Toyota a identificat probleme la iQ

Nissan recheama cateva Pathfinder si NP300 din Romania, iar Toyota a identificat probleme la iQ

de Adrian Mitrea

Sigla Nissan (sursa - 0-100.ro)

Nissan recheama 25 de pick-up-uri NP300 si opt vehicule de teren Pathfinder pentru un marcaj necorespunzator la stopurile de ceata, respectiv pentru posibilitatea ca motorul sa se opreasca in timpul mersului. Toyota Romania recheama 44 de unitati iQ din cauza servodirectiei.

In cazul Nissan NP300, marcajele de pe stopurile de ceata nu sunt in concordanta cu reglementarile europene, functionarea lampii nefiind afectata. Cele 25 de vehicule rechemate vor fi verificate si, daca va fi cazul, lampile vor fi inlocuite. Operatiunea dureaza circa 0,2 ore si nu implica niciun fel de costuri pentru proprietarul masinii.

In cazul a opt Nissan Pathfinder comercializate in Romania, fabricantul spune ca, in cazuri extreme, din cauza unei slabe conductibilitati a contactelor releului de alimentare a calculatorului de injectie, exista posibilitatea ca motorul sa se opreasca in mers si sa nu mai poata fi repornit. Preventiv, releul va fi inlocuit, iar operatiunea dureaza 0,3 ore si nu implica cheltuieli din partea posesorului vehiculului.

Toyota recheama in service 44 de masini iQ din Romania deoarece atunci cand sunt conduse pe autostrada se poate aprinde in bord martorul luminos al sistemului de asistenta electrica a directiei (EPS – Electrical Power Steering). In aceste conditii specifice, semnalul de la senzorul EPS poate fi interpretat incorect de catre calculator (EPS ECU), ceea ce duce la marirea efortului pentru virare (lipsa servodirectiei). Dealerii Toyota din Romania vor reprograma calculatorul sau il vor inlocui, gratuit. Timpul necesar pentru remedierea acestui posibil defect este cuprins intre 0,3 si 2 ore.

In cazul fiecarui recall de mai sus, proprietarilor le-au fost trimise scrisori acasa prin care le este prezentata situatia si prin care sunt invitati la unitatile de service ale marcii.

In acest an, mai multe marci prezente pe piata din Romania au apelat la campanii de rechemare in service, pentru probleme diverse. Constructorii care au identificat defectiuni la masinile produse sunt Chevrolet, Jaguar, Fiat, Kia, Renault, Toyota, Opel, Peugeot, Nissan, Volvo, Honda si Mitsubishi.

Lasa un comentariu