Acasa Industrie BorgWarner vrea sa cumpere divizia de Sisteme de Tractiune a Haldex

BorgWarner vrea sa cumpere divizia de Sisteme de Tractiune a Haldex

de Costea Arsene
Tractiune 4Motion (sursa - Volkswagen)
Tractiune 4Motion (sursa - Volkswagen)

Compania americana BorgWarner, cel mai mare producator de piese destinate transmisiilor automate, planuieste sa cumpere divizia de Sisteme de Tractiune a companiei suedeze Haldex, pentru a se extinde pe piata sistemelor de tractiune integrala (4×4). Tranzactia este evaluata la aproximativ 205 milioane dolari.

Definitivarea achizitiei este asteptata in primul trimestru din 2011 si este conditionata de indeplinirea unor conditii legale obligatorii.

Pe data de 16 iulie 2010, Haldex a anuntat decizia de a-si reorganiza diviziile in trei companii separate.

„Dupa acest anunt, am observat un interes puternic din partea mai multor investitori care vroiau sa cumpere Haldex. Consiliul de Administratie considera ca aceasta tranzactie va oferi beneficii mai mari actionarilor Haldex decat propunerea anterioara privind listarea sa pe bursa”, a declarat directorul general al Haldex, Joakim Olsson, se arata intr-un comunicat al companiei suedeze.

Aceasta miscare va adauga tehnologiile cu tractiune fata si integrala, preferate de clientii europeni, la portofoliul BorgWarner, care ofera deja sisteme de tractiune fata si spate.

Divizia de Sisteme de Tractiune a Haldex aprovizioneaza cu produse specifice producatori auto cum sunt Volkswagen (pentru marcile Audi, Skoda, Seat, Lamborghini si Bugatti), Volvo, Land Rover si General Motors (GM).

Unitatile sale de productie sunt situate in Landskrona (Suedia), Irapauto (Mexic) si Szentlorinckata (Ungaria).

La 30 septembrie 2010 divizia numara 329 de angajati.

Compania americana BorgWarner are ca domeniu de activitate fabricarea de componente si sisteme sofisticate pentru industria auto si numara aproximativ 16.000 de angajati in toata lumea.

Compania desfasoara activitati de productie si tehnice in 60 de locatii din 18 tari. Printre clientii sai se numara Volkswagen (Audi), Ford, Toyota, Renault-Nissan, General Motors, Hyundai-Kia, Daimler, Chrysler, Fiat, BMW, Honda, Deere & Company, PSA Peugeot Citroen si MAN.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments