Acasa Alfa Romeo Noul Jeep Grand Cherokee ar putea sta la baza unor SUV-uri Maserati si Alfa Romeo

Noul Jeep Grand Cherokee ar putea sta la baza unor SUV-uri Maserati si Alfa Romeo

de Adrian Mitrea

Jeep Grand Cherokee 2011 (sursa - Jeep)

Platforma noului Jeep Grand Cherokee, construita de grupul american Chrysler (care detine marca Jeep – n.r.) si fostul sau proprietar Daimler ar putea sta la baza unor SUV-uri Maserati si Alfa Romeo, potrivit sefului grupului Fiat, Sergio Marchionne, care controleaza acum Chrysler.

Marchionne a declarat ca platforma noului Grand Cherokee atinge niveluri de soliditate si rigiditate subestimate initial, astfel ca arhitectura masinii ar putea suporta motoare mai mari si mai puternice, scrie Automotive News Europe (ANE).

Potrivit sefului Fiat, SUV-ul Maserati ar putea primi o motorizare de la Ferrari.

Planurile din primavara ale Fiat prevedeau lansarea unui crossover si a unui SUV sub marca Alfa Romeo, primul in 2012 si al doilea in 2014. Aceste masini ar urma sa fie produse de uzinele Chrysler din SUA si vandute la nivel mondial cu sigla Alfa Romeo. Lansarile planificate pentru urmatorii ani au ca scop cresterea vanzarilor Alfa Romeo de cinci ori pana in 2014.

Planurile pe termen mediu anuntate de Fiat in primavara nu includeau si un SUV Maserati, insa un purtator de cuvant al marcii a confirmat existenta proiectului si a precizat ca masina ar putea fi lansata in 12-18 luni de acum incolo.

Grupul american Chrysler, ontrolat de grupul italian Fiat, include marcile Chrysler, Jeep, Dodge si Ram. La randul sau, Fiat detine opt marci italiene: Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Maserati, Abarth, Iveco si Fiat Professional (vehicule comerciale – n.r.). Putini stiu insa ca, pe langa partea auto, Fiat construieste si masini agricole (prin marcile Case IH, New Holland si Steyr) si utilaje pentru constructii (prin Case, New Holland si Kebelco).

Lasa un comentariu