Acasa Nissan Renault-Nissan si Enel au devenit parteneri pentru masini electrice

Renault-Nissan si Enel au devenit parteneri pentru masini electrice

de Adrian Mitrea

Renault Twizy (sursa - 0-100.ro)

Alianta Renault-Nissan si grupul energetic Enel, care detine activitati si in Romania, au semnat un acord pentru a dezvolta o retea de reincarcare pentru masini electrice in Italia, a anuntat grupul auto franco-japonez.

„Partile s-au angajat intr-un parteneriat pentru dezvoltarea de vehicule electrice in Italia, dar posibil si in Spania sau America de Sud”, a declarat directorul operational al al Renault, Patrick Pelata.

Directorul general al Enel, Fulvio Conti, a spus ca cele doua parti vor dezvolta un sistem tehnic modern pentru incarcarea automobilelor electrice.

In Enel a semnat un acord cu producatorul auto german Daimler, care este mai nou partenerul Renault-Nissan, pentru instalarea unei retele de 400 de borne de reincarcare pentru vehicule electrrice in Roma, Milano si Pisa.

Renault va aduce primele masini electrice in Romania la sfarsitul acestui an, experimental, pentru a fi testate de reprezentanti ai autoritatilor locale, in orase in care va fi construita infrastructura de incarcare pentru vehicule electrice.

Pana in prezent numele oraselor nu a fost facut public, iar Renault-Nissan nu a anuntat niciun parteneriat cu vreo companie energetica pentru piata romaneasca.

Lasa un comentariu