Acasa Industrie Faurecia cumpara Plastal si devine unul dintre cei mai importanti furnizori de componente auto din Europa

Faurecia cumpara Plastal si devine unul dintre cei mai importanti furnizori de componente auto din Europa

de Adrian Mitrea

Lucrator Faurecia (sursa - Faurecia)

Faurecia, al treilea mare furnizor de piese auto din Europa, cu activitati si in Romania, a primit aprobarea Comisiei Europene (CE) pentru a cumpara activele rivalului german Plastal, urmand sa-si intareasca pozitia pe piata auto europeana.

Producatorul de componente auto Faurecia, controlat de grupul francez PSA Peugeot Citroen, va plati intre 22 milioane euro si 33 milioane de euro pentru activele Plastal, potrivit Automotive News Europe (ANE).

„Fuziunea nu va da nastere unor preocupari in ceea ce priveste concurenta, deoarece partile nu sunt competitori apropiati si vor continua sa se confrunte cu alti concurenti puternici”, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

Faurecia are sediul central in Franta si detine 190 de fabrici in 29 de tari, printre care si Romania.

Astfel, Faurecia are o uzina care produce elemente de interior la Pitesti (judetul Arges) si o fabrica de scaune auto la Talmaciu (judetul Sibiu).

Faurecia echipeaza circa 100 de modele de automobile, de la Dacia Logan la Audi A8.

Masini echipate de Faurecia (sursa - Faurecia)

1 comentariu

anca 7 noiembrie 2010 - 17:31

buna ziua.numele meu este Dragomir Laura-Anca.am absolvit liceul Onisifor Ghibu in prezent sunt studenta la Spiru Haret la drept la frecventa redusa si m-ar interesa un job la dumneavoastra as dori sa stiu ce intra in atributiile postului.ce obligatii are angajatul si cum este programul de lucru.astept un raspuns pe adresa mea de mail crazy_ancutza_justforyou@yahoo.com.va multumesc.

Reply

Lasa un comentariu