Acasa Industrie Radiografia industriei auto mondiale in 2009. De la falimente la achizitii spectaculoase

Radiografia industriei auto mondiale in 2009. De la falimente la achizitii spectaculoase

de Adrian Mitrea

TopGear e pe val, Fifth Gear la apa

O combinatie nefericita intre un succes indoielnic si bugete de promovare reduse semnificativ a determinat canalul Five sa taie din grila de programe emisiunea Fifth Gear sau In Viteza a Cincea (difuzata in Romania pe Discovery Channel).

echipa Fifth Gear (sursa - 90right.files.wordpress.com)Probabil ca au mai existat falimente sau emisiuni auto care si-au gasit sfarsitul in 2009, dar Fifth Gear este de departe cel mai rasunator exemplu.

Fifth Gear a luat fiinta in 2002, dupa ce BBC a decis sa opreasca productia TopGear, din cauza audientei reduse. Atunci, prezentatorii TopGear Quentin Willson, Tiff Needell si Vicki Butler-Henderson au fost angajati de canalul Five pentru a prezenta Fifth Gear.

Un an mai tarziu (2002), BBC a relansat TopGear, de aceasta data cu Jeremy Clarkson in prim plan, acelasi om care contribuise la succesul emisiunii Top Gear in anii ’90.

Practic, Fifth Gear a fost singura emisiune auto care a putut concura cat de cat de la egal la egal cu TopGear.

Cat despre TopGear… celebrul show britanic a debutat in seria a 14-a cu un prim episod filmat in Romania, in septembrie 2009.

Printre locurile in care au filmat britanicii se numara statiunea Mamaia, subsolul Palatului Parlamentului si celebrul Transfagarasan.

Chiar daca cele doua formate de emisiune sunt diferite, Johny Smith de la Fifth Gear si James May de la TopGear au cazut de acord (macar) asupra faptului ca Dacia face masini grozave.

Aici poti revedea primul episod din seria a 14-a a TopGear, cel filmat in Romania.

Lasa un comentariu