Acasa Revista Presei Revista presei, 6 ian.: Audi Q5 are probleme cu airbag-urile. 2009 a fost cel mai bun an din ultimii 17 ani pentru piata auto germana

Revista presei, 6 ian.: Audi Q5 are probleme cu airbag-urile. 2009 a fost cel mai bun an din ultimii 17 ani pentru piata auto germana

de Adrian Mitrea

Revista Presei

Anul trecut vanzarile de automobile noi in Japonia au scazut cu 9% fata de 2008, situandu-se la cel mai scazut nivel din 1971 incoace, pe fondul crizei financiare care i-a determinat pe multi sa renunte la achizitionarea unei masini. Totusi, in decembrie vanzarile au crescut cu 36%, iar pentru la anul se asteapta prima crestere a vanzarilor din ultimii sase ani, relateaza HotNews.ro.

Tata a lansat azi la New Delhi cel mai scump model din istoria sa. Este vorba despre crossover-ul Aria, care vine echipat cu un motor diesel, o platforma noua si o multime de dotari optionale, informeaza automarket.ro.

Inmatricularile de masini noi in Germania au crescut cu 23% anul trecut, atingand cel mai bun nivel din 1992 incoace, insa anul 2010 se anunta sumbru cu estimari ce indica o scadere de circa 25%, in conditiile in care programul Rabla care a facut minuni anul trecut nu mai este in vigoare, scrie just-auto, informatie preluata de HotNews.ro.

Circa 40.000 de modele Audi Q5 vor fi rechemate in service, pentru remedierea unei mici erori la airbagurile laterale. Masinile vizate sunt produse in perioada decembrie 2008 – mai 2009, scrie promotor.ro.

Fabrica de baterii a celor de la Toyota a inceput deja productia de acumulatori pentru viitorul hibrid al marcii nipone, Yaris. Cea de-a doua generatie a acestui model debuteaza in 2011, iar versiunea hibrida intra in productie in acelasi an, potrivit automarket.ro.

Grupul Renault va subventiona vanzarile masinilor proprii in Franta, pana la sfarsitul lunii februarie, pentru cumparatorii care caseaza automobilele vechi. Guvernul francez a redus, incepand cu 1 ianuarie, de la 1.000 de euro la 700 de euro prima oferita celor care caseaza un automobil vechi pentru cumpararea altuia nou. Renault va plati diferenta in urmatoarele doua luni, transmite capital.ro.

Lasa un comentariu