Acasa Chrysler Chrysler ar putea prezenta in ianuarie 2010 un Fiat 500 electric si o Lancia Delta sub marca proprie

Chrysler ar putea prezenta in ianuarie 2010 un Fiat 500 electric si o Lancia Delta sub marca proprie

de Adrian Mitrea

Fiat 500 (sursa - 0-100.ro)

Grupul american Chrysler, controlat de Fiat, ar putea prezenta in ianuarie 2010, in cadrul Salonului Auto de la Detroit, un Fiat 500 electric sub marca proprie si o Lancia Delta cu partea din fata modificata astfel incat sa corespunda identitatii Chrysler.

Chrysler nu are planuri sa comercializeze vreunul dintre aceste automobile in America de Nord, insa ele reprezinta pecetuirea relatiei dintre cele doua mari grupuri auto, scrie Automotive News Europe (ANE), citand doua surse care cunosc planurile in detaliu.

Seful Fiat, Sergio Marchionne, vrea ca marcile Lancia si Chrysler sa fuzioneze treptat, iar un plan amplu, care vizeaza fiecare marca, a fost dezvaluit la inceputul lunii noiembrie din acest an. El presupune, printre altele, lansarea unui crossover Lancia si a unui Jeep pe platforma Fiat Panda.

Un colt din standul Chrysler de la salon va fi dedicat marcilor sport de lux din grupul Fiat, Ferarri si Maserati, care vor aduce modelele 458 Italia, respectiv GranCabrio.

Pe langa acestea, este posibil ca Fiat sa vina cu intreaga gama Fiat 500, care mai include 500C (decapotabila) si 500 Abarth (versiunea de performanta).

Purtatorul de cuvant al Chrysler, Gualberto Ranieri, a refuzat sa dea detalii despre ce modele va prezenta marca la Salonult Auto de la Detroit.

Lasa un comentariu