Acasa Fiat Indienii de la Tata Motors si Mahindra vor sa cumpere o fabrica Fiat din Italia

Indienii de la Tata Motors si Mahindra vor sa cumpere o fabrica Fiat din Italia

de Adrian Mitrea

Fabrica Fiat Termini Imerese (sursa - esenzialeonline.it)

Constructorii auto indieni Tata Motors si Mahindra s-au aratat interesati sa cumpere fabrica Fiat Termini Imerese, amplasata in Sicilia, Italia.

Ambele companii indiene poarta negocieri separate cu Fiat, potrivit ziarului Business Standard din India, care citeaza oficiali din cele doua companii si pe ministrul economiei din Italia, Claudio Scajola, aflat in vizita in India.

Cu toate acestea, oficialul italian nu a fost prea explicit, spunand doar ca „investitorii indieni, inclusiv Tata Motors si Mahindra, sunt bineveniti in Italia”, potrivit Automotive News Europe (ANE).

Fiat a anuntat in iunie ca fabrica Termini Imerese din Sicilia va sista productia Lancia Ypsilon pana in 2011.

Potrivit presei auto internationale, situatia fabricii este inca incerta, existand atat posibilitatea ca ea sa produca alt automobil (insa nu se stie ce anume), cat si varianta inchiderii.

Dintre cele doua companii indiene interesate de uzina Termini Imerese, cea mai apropiata de Fiat este Tata Motors, prin prisma unui parteneriat pe care cei doi constructori il au in India pentru fabricatia automobilelor Palio, Linea si Grande Punto.

Mahindra este partenerul Renault in India, producand impreuna inclusiv modelul Logan.

Lasa un comentariu